Vranjanac koji je dobio "Fajzera" i "kineza" podnosi tužbu:"Kao da su me otpisali, nemam dijagnozu, a posle vakcinisanja mi je sve gore!"

12.04.2021

18:32 >> 19:52

0

Odluka da tuži, tvrdi on za 24sedam, proistekla je iz činjenice da se niko od nadležnih nije zainteresovao za njegov slučaj

Vranjanac koji je dobio "Fajzera" i "kineza" podnosi tužbu:"Kao da su me otpisali, nemam dijagnozu, a posle vakcinisanja mi je sve gore!"
Copyright Tabjug/AP Photo/Robert F. Bukaty/Printscreen

Vranjanac Slađan Antić (58), koji je primio prvo “Fajzerovu” vakcinu, a zatim kao drugu dozu kinesko cepivo “Sinofarm” odlučio je da podnese tužbu protiv odgovornih. Ipak, protiv koga tačno, odlučiće u dogovoru sa advokatom.

Jer Slađan se od tada bori sa nesvesticama, ne oseća se dobro, ima bol u grudima, posećuje lekare, ali još nije utvrđeno šta mu se dešava u telu. Dijabetes, koji je godinama bio pod kontrolom, Slađanu je sada “podivljao”, a on za “24sedam” objašnjava da će da tuži “jer se još niko od nadležnih nije zainteresovao za njegov slučaj.

Niko da pozove i pita

– Niko da me bar pozove i pita kako sam, a obećavali su mi “sve i svja”. Kao da su me već otpisali – iskren je ovaj Vranjanac.

Kako se priseća, “jedino mu je gradonačelnik Vranja izašao u susret”.

Privatna arhiva

– On mi je ponudio, pretpostavljam u dogovoru sa državnim sekretarom dr Mirsadom Đerlekom, da analize obavim u Beogradu, što sam i učinio – navodi Antić.

Dodaje da je imao dovoljno vremena da razmisli da li će podneti tužbu. Sada je čvrsto odlučio.

– Kako i danas ne znam posledice mešanja dve doze različitih vakcina i kako mi još nije uspostavljena dijagnoza, odlučio sam da podnesem tužbu. Hoću. A, ako me pitate protiv koga, to će već da odredi moj advokat – priča nam ovaj Vranjanac.

I, dalje je loše

Na pitanje kako se sada oseća, Slađan nam kaže da vrtoglavice i nesvestice ima i dalje.

– Ne osećam se dobro, ne znam šta mi se dešava. Dijagnozu je trebalo da dobijem danas, čekao sam na papire i objašnjenja, međutim prolongirano je za još koji dan. Nadam se da ću konačno dobiti odgovor, jer na to čekam već mesec i po dana – kaže Antić, koji nam je potvrdio sve ono što je za naš portal pre tačno nedelju dana ispričao član njegove porodice, koji je želeo da ostane anoniman.

– Dijabetes, koji sam godinama držao pod kontrolom,  od tog 18. februara, kada sam primio dozu kineske vakcine umesto “Fajzerove” “podivljao” je, ali sam u prethodnim danima uspeo da ga stabilizujem. Za sve ostalo, sa čime se i danas svakodnevno borim i  dalje me prati. Za takvo moje stanje ne krivim direktno taj drugi ubod u ruku, ali pre primanja te vakcine nisam imao sličnih problema i jednostavno želim da stručnjaci utvrde da li tu postoji neka veza i da li su u pitanju moguće nus pojave. Svakako, sestre su napravile grešku jer nisu obratile pažnju na to šta piše u kartonu, koju vakcinu prvo primio – kaže Slađan.

Profimedia

A, pre nedelju dana nam je naš izvor rekao da se “niko iz porodice ne razume u medicinu, pa na osnovu rezultata, ne mogu sami da uspostave dijagnozu”.

– Niko od nas se ne razume u medicinu, i sada tražimo nekoga ko će nam objasniti šta je u pitanju, ali svi odmahuju glavom. Danas se uputio na neurologiju, ali bezuspešno. Tačna dijagnoza i dalje nije postavljena. Slađan je zato spreman i da piše tužbu – pričao nam je naš izvor.

Na pitanje da li je Slađan, poznatiji u Vranju kao Gera, radio test na antitela, ovaj blizak član Antićeve porodice kaže da nije.

– Ne zna na čemu je, da li je vakcinisan dva puta ili je ipak primio revakcinu, pa smatra da je prvo potrebno da završi sa primarnim testiranjima, nakon čega bi mogao da uradi i proveru antitela  – kaže izvor.

Nije jedini

Podsećamo, ovaj Vranjanac je 18. februara otišao na revakcinaciju protiv kovida i primio vakcinu kineskog “Sinofarma”. Tada je postao prvi čovek u Srbiji, a veruje se i u svetu, koji je primio dva različita cepiva. Jer prva doza koju je dobio bila je “Fajzerova”. Nju je trebalo da primi i tog dana, ali, greškom, u ruku mu je ubrizgana kineska.

Inače, u međuvremenu, pojavilo se još nekoliko sličnih slučajeva – još dva u Vranju, kao i jedan u Čačku. Naime, Snežana Ćirović je prvu dozu primila “Sinofarm” vakcinu, a onda je pogledala papir pošto je primila drugu dozu, shvatila da piše da joj je data “Fajzerova” vakcina.

– Predala sam papir na kom je pisalo da je prva doza bila vakcina kineskog proizvođača. Nakon što sam primila drugu, obukla se i krenula kući pogledala sam u papir na kom je pisalo da je druga američka. Vratila sam se i pitala o čemu se radi, a onda shvatila da su sestre pogrešno odradile imunizaciju – rekla je za RINU Snežana, a da je došlo do greške potvrdili su i čačanski lekari.

Pročitajte još
Ona je takođe, u svojoj ispovesti za “24sedam” navela da, po primanju druge doze, od brige nije jela ni spavala.

–  Niti sam jela, niti sam spavala i baš sam nervozna. Ja sam srčani bolesnik i neko ko je operisao kičmu. U Hitnoj pomoći su mi dali nekoliko vrsta lekova, a naredno jutro sam se onesvestila, ali nisu hteli da dođu – tvrdi Ćirovićeva

Ona, kao što je to uradio i Slađan, kontaktirala je advokata kako bi se posavetovala oko moguće tužbe.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike