Ministar Lončar: Lakše dišemo, ali još nema govora o zatvaranju kovid bolnica

17.04.2021

17:46

0

Bolnice u Srbiji trenutno su više od 80 odsto popunjene, pa se još uvek ne razmišlja o prelasku neke kovid bolnice u nonkovid režim, izjavio je ministar zdr

Ministar Lončar: Lakše dišemo, ali još nema govora o zatvaranju kovid bolnica
Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Bolnice u Srbiji trenutno su više od 80 odsto popunjene, pa se još uvek ne razmišlja o prelasku neke kovid bolnice u nonkovid režim, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

-Lakše dišemo, imamo više otpusta nego prijema, ali imamo toliki broj pacijenata da nismo u stanju da bilo koju kovid bolnicu zatvorimo -rekao je Zlatibor Lončar novinarima nakon sastanka sa predstavnicima studentskih organizacija.

Istakao je da će pridržavanje mera u borbi protiv epidemije kovida 19, kao i dovoljan broj vakcinisanih, rasteretiti bolnice, posebno one za zbrinjavanje hitnih slučajeva.

-Da odatle pacijente premestimo u bolnicu u Batajnici ili u Kruševcu, a da njih što pre oslobodimo da mogu da se vrate u nonkovid režim rada, ali samo pod uslovom da pada broj obolelih – poručio je Lončar.

On je sa studentima u Palati “Srbija” razgovarao o procesu vakcinacije, dilemama koje imaju, bezbednosti vakcina…

Plašimo se lošeg scenarija u Novom Pazaru i okolini

Pročitajte još:

Lončar je rekao da je najslabiji odziv za vakcinaciju protiv koronavirusa je u Tutinu, gde je vakcinisano svega 4,5 odsto punoletnih građana.

Naveo je da je slab odziv za imunizaciju i u Trgovištu, Merošini i Novom Pazaru i upozorio da se u tom delu Srbije ne poštuju dovoljno mere i da su se građani previše opustili.

-Plašimo se da tamo ne dođe do nekog scenarija koji ne bismo želeli – rekao je Lončar novinarima nakon razgovora sa predstavnicima studentskih organizacija.

Kaže da je Novi Pazar i okolina trenutno jedno od najproblematičnijih mesta, jer je tu udeo zaraženih po broju testiranih najveći u Srbiji.

-To je iz više razloga, mislim da se ne poštuju dovoljno mere i ljudi su se previše opustili – rekao je Lončar.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike