Da li bi trudnice trebalo da se vakcinišu? Prof. dr Mitrović iznela jasan stav i rešila nedoumice

21.04.2021

09:03 >> 09:10

0

Autor: M.V.

Odgovor na ovo pitanje doktorka je na osnovu domaćih, ali i svetskih iskustava

Da li bi trudnice trebalo da se vakcinišu? Prof. dr Mitrović iznela jasan stav i rešila nedoumice
Copyright Pixabay/Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit

Vakcinacija trudnica donela bi mnogo veću korist nego što bi to mogla da bude potencijalna šteta od vakcine, pokazuju domaća i svetska iskustava, a isto smatra i direktorka dnevne bolnice Ginekološko akušerske klinike “Narodni front” prof. dr Ana Mitrović.

Kako je prof. dr Mitrović istakla, ona je apsolutno za to da bude vakcinisana svaka trudnica koja to želi, iako nigde u svetu ne postoji nikakvo telo koje određuje koje trudnice mogu da prime vakcinu, a koje ne.

Printscreen/Youtube, K1 Televizija

– Ja to razumem, niko ne želi da preuzme odgovornost s obzirom na to da su studije tek na početku, ali je ohrabrujuće da sve studije koje prate trudnice i dojilje koje su primile vakcinu do sada nemaju nikakvih neželjenih ekfekata, ni one, ni njihovi plodovi ili novorođenčad – izjavila je prof. dr Mitrović za TV K1.

Trudnice u rizuku da, ukoliko se inficiraju kovidom 19, razviju težu kliničku sliku. A, iz tog razloga, poručuje direktorka dnevne bolnice Ginekološko akušerske klinike “Narodni front”, “nije pogrešno imunizovati se od početka do kraja trudnoće”.

Pročitajte još
– Nepisano pravilo je da se posle završene embriogeneze, posle završenog prvog trimestra preporučuje da ona koja želi bude vakcinisana, ali s druge strane ukoliko je neko vakcinisan danas i za nedelju dana ima pozitivan test na trudnoću, mi smo apsolutno jasnog stava da nema potrebe da se odlaže revakcinacija – izričita je prof. dr Mitrović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike