"Vakcine nas zbližavaju": Od sutra do 2. maja održava se 16. nedelja imunizacije

25.04.2021

13:14

0

Cilj ovog međunarodnog događaja je globalna solidarnost i jačanje poverenja u vakcine i vakcinaciju, posebno u vreme pandemije koronavirusa

"Vakcine nas zbližavaju": Od sutra do 2. maja održava se 16. nedelja imunizacije
Copyright TANJUG/ BEOINFO/ PREDRAG MITIC/bs

Nedelja imunizacije pod sloganom “Vakcine nas zbližavaju” biće održana od sutra do 2. maja, a ove godine, obeležene pandemijom koronavirusa, u fokusu su globalna solidarnost i jačanje poverenja u vakcine i vakcinaciju, saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”.

Tanjug/AP Photo/Jessica Hill

Nedelja imunizacije je godišnji, međunarodni događaj koji se održava šesnaesti put po redu a za cilj ima povećanje obuhvata imunizacijom, posebno dece koja pripadaju teško dostupnim, osetljivim i marginalizovanim grupama.

Svi roditelji podsećaju se na značaj redovne vakcinacije, a sve odrasle osobe trebalo bi da se, ukoliko to nisu učinile do sada, vakcinišu protiv kovida 19, navodi se u saopštenju “Batuta”.

Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”, uz podršku SZO i UNICEF-a, kontinuirano rade na promociji rutinske vakcinacije kao i imunizacije protiv koronavirusa, uz dodatnu podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Pročitajte još
Koordinaciju ovom inicijativom, u koju se Srbija uključila od samog početka, vode Regionalne kancelarije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) za Evropu, u saradnji sa zemljama članicama i partnerima.

– Svako od nas bi mogao i trebalo bi da bude primer – vakcinišite se zbog sebe, svoje porodice i zajednice – zaključuje se u saopštenju Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike