Ministarka turizma donirala krv i pozvala građane da se priključe akciji

26.04.2021

10:32

0

Autor: M.V.

Iz Instituta za transfuziju krvi jutros je upućen apel dobrovoljnim davaocima da daju krv, kako bi se obezbedile dovoljne zalihe pred uskršnje i prvomajske pr

Ministarka turizma donirala krv i pozvala građane da se priključe akciji
Copyright TANJUG/SAVA RADOVANOVIC/ bs

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i jedan broj zaposlenih u Ministarstvu odazvao se jutros apelu Instituta za transfuziju krvi Srbije da dobrovoljno daju krv, kako bi se obezbedile zalihe neophodne za predstojeće praznike.

– Uvek je neophodno izaći u susret kada je reč o Zavodu za transfuziju krvi. Nije prvi put da se odazivamo apelu. Pored krvi koju ćemo dati ja i kolege iz Ministarstva, mnogi od nas bi mogli da budu davaoci kovid plazme, jer mi koji smo preležali i vakcinisali se, možemo da je damo – izjavila je ministarka Matić i pozvala građane da se vakcinišu protiv kovida 19.

Tanjug/Sava Radovanović

– Možda je jedan od važnijih naših zadataka, pored toga da pomažemo dajući krv, da se vakcinišemo. Apelujem na građane da se vaknišu, jer je uspešna imunizacija zaista jako važna – rekla je Matić.

Podsećamo, iz Instituta za transfuziju krvi jutros je upućen apel dobrovoljnim davaocima da daju krv kako bi se obezbedile dovoljne zalihe pred uskršnje i prvomajske praznike, kada se pet dana neće raditi.

Milica Jovičić iz ovog instituta je za TV Pink istakla da Srbija nikad nije bila u situaciji da se godinu dana stalno mora apelovati na svest i savest dobrovoljnih davalaca krvi.

Pročitajte još
– Pacijenti ne treba da čekaju krv, krv treba da čeka pacijente – poručila je Jovičićeva.

Kako je dodala, Instutut će raditi i tokom praznika, tako da svi koji žele mogu da daju krv neophodnu za lečenje pacijenata i zbrinjavanje nastradalih.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike