Turističke agencije optimistične: Crna Gora bi ove godine mogla da bude najprivlačnija turistima iz Srbije

26.04.2021

11:53

0

Ova zemlja bi mogla da postane jedna od najtraženijih destinacija za letovanje iz nekoliko razloga

Turističke agencije optimistične: Crna Gora bi ove godine mogla da bude najprivlačnija turistima iz Srbije
Copyright Budva/Profimedia

Crna Gora ove godine mogla bi da bude jedna od najtraženijih destinacija među turistima iz Srbije jer im, pre svega, neće biti potreban PCR test, cene će biti niže i do 20 odsto nego u godini pre korone, ali i zbog prirodnih lepota, najavljuju predstavnici srpskih turističkih agencija.

To su za Tanjug izjavili predstavnici agencija koji se danas nalaze u Baru, gde sa hotelijerima iz Crne Gore ugovaraju buduće poslove. Kako kažu, očekuju bolju turističku sezonu nego lane, jer su “sada epidemiloški uslovi bolji, a proces masovne vakcinacije u regionu im uliva još veću nadu”.

Direktor agencije “Transjug Travel” iz Beograda Nevena Stojić ocenjuje da će ove godine biti mnogo više turista iz Srbije u Crnoj Gori, a kao najveći razlog navodi to što neće biti potreban PCR test za ulazak u državu.

Profimedia

– Crna Gora nije daleko, daje dobre uslove, spustili su cene i samim tim ne treba nikakav test, što omogućuje našim turistima da dosta povoljnije odu iz Srbije posle dužeg vremena, jer su svi željni putovanja – rekla je Stojić za Tanjug i dodaje da su te cene i do 20 odsto niže, te da će ovog jula biti moguće pronaći apartman u Rafailovićima između 100 i 150 evra za 10 dana, dok je pre korone to koštalo oko 250 evra.

– To je čak i više od 20 odsto manje. Svi su u situaciji da moraju da rade i da ne mogu u ovoj godini da nadoknade celu prošlu godinu zato što nisu radili. Pokušali su, ali ipak bezuspešno – rekla je ona.

Prema njenim rečima, kada su u pitanu cene hrane i pića, kaže da je kafu u hotelu sa četiri zvezdice platila jedan evro.

Takođe, i direktorka agencije “Aldi Travel” iz Leskovca Aleksandra Dimitrijević navodi da njihova agencija postoji osam godina, a da ove godine prvi put više nego ranije rade Crnu Goru.

Pročitajte još
– Upravo nas je opredelilo to jer neće biti PCR testa. Našim klijentima će to i te kako značiti, a ljubazni domaćini u Crnoj Gori su nas ubedili da će i naši klijenti uživati – rekla je Dimitrijevićeva.

Očekuje da će upravo zbog toga ove godine u Crnoj Gori biti više turista iz Srbije.

Ekipa Tanjuga se na graničnom prelazu Brodarevo uverilila da ulazak u Crnu Goru funkcioniše skoro kao i pre korone, nije potreban PCR test niti potvrda o vakcinaciji, ali jeste maska.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike