24SEDAM NOVI SAD Sastanak u Patrijaršijskom dvoru: Patrijarh Porfirije primio gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića (FOTO)

27.04.2021

14:06

0

Autor: 24sedam

Porfirije i Vučević sagledali su i dosadašnju plodotvornu ličnu i službenu saradnju

24SEDAM NOVI SAD Sastanak u Patrijaršijskom dvoru: Patrijarh Porfirije primio gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića (FOTO)
Copyright Printscreen/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Patrijarh srpski Porfirije razgovarao je danas u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, a posebna pažnja bila je posvećena nastavku podrške humanitarnom fondu Privrednik, kao i unapređenju rada zajednice Zemlja živih.

Fond Privrednik, kojim rukovodi patrijarh, pomaže školovanje mladih i darovitih učenika i studenata čije porodice nisu u mogućnosti da im obezbede nastavak školskog i visokoškolskog obrazovanja, saopštila je SPC.

Jednaka pažnja posvećena je i unapređenju rada Zajednice Zemlja živih, koja, po rečima patrijarha Porfirija, “predstavlja pruženu Božju ruku svima onima koji se osećaju promašenim, neostvarenim, umornim, razočaranim, zavisnicima od opijata, kao i nezavisnicima, tužnim i siromašnim u srcu”.

Pročitajte još:

U srdačnom razgovoru Porfirije i Vučević sagledali su i dosadašnju plodotvornu ličnu i službenu saradnju koja je uvek, kako se navodi, bila na dobro Crkvi i zajednici.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Novog Sada. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike