Oglasio se UKC povodom smrti porodilje: Pogoršalo joj se stanje dan nakon porođaja

29.04.2021

12:50 >> 14:13

0

Autor: A.S.

Beba se nalazi u potpuno zadovoljavajućem zdravstvenom stanju, negativna je na virus, i nalazi se pod nadzorom lekara

Oglasio se UKC povodom smrti porodilje: Pogoršalo joj se stanje dan nakon porođaja
ATA Images/Antonio Ahel

Koronavirus je danas odneo još jedan život, ovog puta reč je o mladoj porodilji iz Zaječara, koja je juče na svet donela zdravu devojčicu.

Povodom smrti 27-godišnje B. M. oglasio se i niški Univerzitetski klinički centar.

U saopštenju se navodi da se dan nakon porođaja, njeno zdravstveno stanje pogoršalo i da je uprkos svim naporima lekara izgubila bitku sa koronom.

Pročitajte još:

– Zbog progresivnog pogoršanja respiratorne funkcije i jako teškog opšteg stanja, u ponedeljak 26.04.2021., prevedena je u jedinicu intenzivne nege Klinike za anesteziju i intezivnu terapiju, trudnica B.M. stara 27 godina. Od prijema u jedinicu intezivne nege, pacijentkinja je bila pod neprekidnim nadzorom i tretmanom multidisciplinarnog tima lekara UKC Niš.

Trudnica je 26. aprila 2021. godine porođena prirodnim putem, u kontrolisanim uslovima u jedinici intenzivne nege Klinike za anesteziju i intezivnu terapiju.

– Rodila je vitalno dete ženskog pola koje je odmah prebačeno u neonatološki blok Klinike za dečije interne bolesti. Dan nakon porođaja, dolazi do pogoršanja životnih funkcija i teškog poremećaja koagulativnog statusa kao i naglog prestanka bubrežne i funkcije jetre. I pored intenzivnog lečenja od strane multidisciplinarnog tima lekara, došlo je do smrtnog ishoda i pacijentkinja je preminula u četvrtak 29. aprila 2021. u 7.20 sati – navode iz UKC Niš i dodaju da se beba nalazi u potpuno zadovoljavajućem zdravstvenom stanju, negativna je na Kovid-19, i pod neprekidnim nadzorom lekara.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti