Oglasio se profesor Kočović i izneo nove prognoze: Objavio kada definitivno ulazimo u "mirnije vode"!

03.05.2021

11:13 >> 14:06

0

Autor: J.B.O.

Glavni broj zaraženih stiže iz Azije, oko 60 odsto, a brojke opadaju u Evropi, kao i u Srbiji

Oglasio se profesor Kočović i izneo nove prognoze: Objavio kada definitivno ulazimo u "mirnije vode"!
printscreen TV Pink

Profesor Petar Kočović, stručnjak za informacione tehnologije kaže da će broj novozaraženih koronavirusom i u narednom periodu da opada.

On predviđa da bi krajem maja i početkom juna trebalo da uđemo u mirnije vode kada je reč o broju novozaraženih.

– Glavni broj zaraženih stiže iz Azije, oko 60 odsto, a brojke opadaju u Evropi, kao i u Srbiji. Kod nas je taj pad baš lagan, a moglo bi da ide i brže – ističe prof. Kočović, prenosi Pink.

Kako je objasnio, Srbija bi mogla da dostigne 33 odsto vakcinisanih, oko 10. jula.

– To je onih izraelskih 33 odsto, oni su tada imali otključavanje. Drugi krug popuštanja mera bio je sa 44 odsto, tada su počeli slobodno da se kreću, a sve mere su ukinute kada su dostigli 51 odsto vakcinisanih – rekao je prof. Kočović.

Posted by Petar Kocovic on Недеља, 02. мај 2021.

Što se tiče zemalja u okruženju epidemiološka situacija je lošija u Sloveniji i Hrvatskoj, ali i u Turskoj.

– U Grčkoj je prvu dozu primilo 21 odsto stanovništva, a drugu devet, dok je u Crnoj Gori prvu dozu dobilo 6,4 odsto ljudi, a drugu 3,6 – kazao je profesor.

Da je sve bolja epidemiološka situacija potvrdio je i direktor Doma zdravlja “Dr Milutin Ivković” na Paliluli dr Aleksandar Stojanović rekao je da je tokom ova tri praznična dana dnevno u kovid ambulantama bilo oko 90 pacijenata, što je, kako ocenjuje jako ohrabrujuće.

Što se vakcinacije tiče, po preporuci od Velikog petka do juče je pauzirano sa vakcinacijom, a danas se proces nastavlja.

– Danas kreće vakcinacija ljudi koji su se preko e-uprave zakazali za 30. april, revakcinacija pacijenata koji su po spisku bili. Sve vakcine imamo – istakao je on.

Objasnio je i da se situacija menja kod mlađeg dela populacije.

Pročitajte još:

– Mlađi su shvatili kako stoje stvari, a to je ako treba da putuju PCR test je skup, biće festivala, a na koje će moći da idu samo vakcinisani, a prilikom prelaska granice postojaže ulazi za vakcinisane i nevakcinisane i oni sada zbog svega toga drugačije razmišljaju – objasnio je doktor.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti