Sjajne vesti za vozače: Ukidaju se pojedina ograničenja brzine

03.05.2021

15:43 >> 16:31

0

Autor: A. B.

Promene koje će, nadaju se stručnjaci, urazumiti određene osobe za volanom

Sjajne vesti za vozače: Ukidaju se pojedina ograničenja brzine
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Godinama unazad naša zemlja, to jest njeni vozači, bore se sa pojedinim “nelogičnim” ograničenjima brzine tamo gde bi realno mogao da se stisne gas.

Opšte poznato je da do saobraćajnih nezgoda dolazi uglavnom zbog nepropisne brzine, međutim postoje indikacije da se u Beogradu neki putevi koriguju, što će prijati onima koji svakodnevno koriste četvorotočkaše.

Primera radi, na deonici unutrašnjeg prstena od Pupinovog mosta do Zrenjaninskog puta i na Mostu na Adi ograničenje je 50 km/h, uprkos tome da su u pitanju saobraćajnice sa širokim trakama bez pešačkih prelaza i bez rizičnih ukrštanja.

MUP Srbije

Što se konkretno tiče obilaznice prema Zrenjaninu, to će se uskoro promeniti, a stručnjaci kažu da se ograničenje na celoj deonici od Pupinovog mosta ka Zrenjaninskom putu ne može povećati dok razdelna ograda koja fizički razdvaja saobraćajne trake u oba smera ne bude postavljena čitavom dužinom puta.

Pročitajte još:

Postavljanje razdelne ograde započeto je još pre dve godine, ali je u međuvremenu došlo do zastoja. U gradskom Sekretarijatu za saobraćaj kažu da su radovi prošlog meseca nastavljeni i da su pri kraju.

Preostalo je da se završi još samo jedan deo puta u dužini od 3.200 metara na kome treba postaviti ogradu, posle čega će i tu biti dozvoljena brzina od 80 kilometara na sat.

Kada je reč o ograničenjima u zonama škola (30 km/h), ono važi od sedam do 21 sat sedam dana u nedelji, ali se planira promena tog pravila jer škole vikendom ne rade, a i slabija je aktivnost učenika usled nastave na daljinu.

U toku je priprema novog Zakona o bezbednosti saobraćaja, a Agencija će predložiti da se trajanje važnosti ne primenjuje tokom vikenda budući da deca tada ne idu u školu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike