Dr Đerlek o uspesima vakcinacije: U Beogradu imunizovano skoro 50 odsto građana! Najavio otvaranje kafića i restorana!

06.05.2021

09:13

0

Autor: J.B.O.

Doktor Đerlek je otvaranje vakcinacionih punktova u tržnim centrima objasnio time što država želi da građanima učini vakcinaciju dostupnijom

Dr Đerlek o uspesima vakcinacije: U Beogradu imunizovano skoro 50 odsto građana! Najavio otvaranje kafića i restorana!
Mirsad Đerlek, Youtube/Printscreen, TV B92

Državni sekretar dr Mirsad Đerlek, izjavio je povodom otvaranja vakcinacionog punkta u tržnom centru “Ušće”, da država koristi sve načine da učini vakcinu široko dostupnom i da populariše vakcinisanje. On je najavio moguće nove podsticaje za vakcinisane, a izrazio je nadu da će posle današnje sednice Kriznog štaba izaći u susret ugostiteljima i da će se otvoriti restorani, iako je upozorio da smo i dalje iznad hiljadu obolelih na dnevnom nivou.

Dr Đerlek je otvaranje vakcinacionih punktova u tržnim centrima objasnio time što država želi da građanima učini vakcinaciju dostupnijom.

– Mi koristimo sve načine da vakcinaciju učinimo širok dostupnom. Otvaramo veliki broj vakcinacionih punktova da bi građani mogli lako da se vakcinišu.

On je objasnio da će građani moći da se vakcinišu u tržnim centrima svaki dan od 12 do 20 sati i to svim u Srbiji registrovanim vakcinama.

– Građanima će na punktovima biti dostupne sve četiri vakcine.

Dr Đerlek je istakao kako se prestonica Srbije približila brojci od 50 odsto vakcinisanih punoletnih građana. Ipak on je rekao da nema opuštanja i da je cilj kolektivni imunitet do leta.

– Moramo se boriti za stvaranje kolektivnog imuniteta. Hajde da se svi zajedno pokažemo odgovorni i pokažemo da volimo zemlju i da iskoristimo milione vakcina koje su nam dostupne. Da se normalan život vrati do leta.

Na pitanje da prokomentariše pomoć od 3.000 dinara za sve vakcinisane, dr Đerlek je rekao da je to “lep gest presednika Srbije” i da se na taj način “odaje priznanje vakcinisanim”.

On je ipak rekao da se na tome neće stati.

– Ima više modela za ohrabrivanje građana. Želimo da motivišemo i ostale da se vakcinišu.

Dr Đerlek je rekao da iako razume ugostitelje, moramo razumeti da je situacija i dalje teška.

– I dalje smo na preko 1.000 obolelih na dnevnom nivou. Voleo bih da to spustimo na ispod 1.000 – obrazložio je.

Pročitajte još:

Ipak ,on je rekao da se nada da će se izaći u susret ugostiteljima posle današnje sednice.

– Nadam se da ćemo imati prostora da otvorimo restorane – zaključio je.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Najčitanije Vesti