Povodom Međunarodnog dana porodice: Akcija pružanja pomoći građanima u subotu na Trgu republike

12.05.2021

09:53

0

Autor: M.V.

Klinika za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević, uz podršku Ministarstva zdravlja, a u sklopu projekta #KAKO SI, promovisaće i novi broj za pomoć adoles

Povodom Međunarodnog dana porodice: Akcija pružanja pomoći građanima u subotu na Trgu republike
Copyright Pexels

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana porodice – 15. maja, Klinika za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević” će u subotu s početkom u 10 sati na Trgu republike organizovati pružanje podrške građanima.

Ta podrška ogedaće se kroz  kroz savetodavne razgovore, skrining testove na depresiju, anksioznost i demenciju, kao i kroz deljenje informativnim pamfleta iz oblasti mentalnog zdravlja, a sve to uz strogo poštovanje epidemioloških mera.

Takođe, kako navode iz Klinike, uz podršku Ministarstva zdravlja, a u sklopu projekta #KAKO SI, koji se realizuje sa portalom B92, promovisaće se i novi broj za pomoć adolescentima – 0800-309-309, koji će biti potpuno besplatan i dostupan 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji.

Pročitajte još
Inače, Dan porodice obeležava se 15. maja širom sveta od 1993. godine kada je Generalna Skupština Ujedinjenih nacija proglasila ovaj dan Danom porodice sa ciljem da ohrabri zemlje članice da prepoznaju potrebu za osnaživanjem porodice kao institucije. Ovogodišnja tema Međunarodnog dana porodice je “Porodica i nove tehnologije”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike