Najnoviji korona presek: I dalje u padu, zaraženo 787 osoba, preminulo 17

14.05.2021

13:02

0

Autor: A.S.

Pratite najnovije informacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: I dalje u padu, zaraženo 787 osoba, preminulo 17
Copyright

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod  787 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo  17 pacijenata.

Testirano je 12.514 osoba.

Na respiratoru je 101 pacijenata.

Koronvirus je juče potvrđen kod 901 osobe, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 18 pacijenata. Testirano je 12.089 osoba. Na respiratoru je bilo 98 pacijenata

Za danas je zakazana i nova sednica Kriznog štaba sa početkom u 15:30, nakon koje će se znati nešto više o novim merama.

Pročitajte još:

Naime, kako je juče izjavio ministar zdravlja Zlatibor Lončar, na današnjoj sednici Kriznog štaba, koja je zakazana za 15:30 biće urađena detaljna analiza i presek stanja u vezi sa brojevima zaraženih korona virusom i na osnovu toga donosiće se dalje odluke.

Lončar je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da je sednica Kriznog štaba pomerana sa početka nedelje na kraj sedmice, kako bi se videli brojevi novozaražnih posle uskršnjih praznika, s obzirom na to da se nisu toliko poštovale mere i da su se ljudi više družili i okupljali.

Ministar je naveo da će se na osnovu podataka koje Krizni štab bude imao, maksimalno izaći u susret građanima i da moramo da vodimo računa o ekonomiji, ali pre svega o zdravlju i životima ljudi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike