Najnoviji korona presek: Za dan malo više od 600 zaraženih, preminulo 14 pacijenata!

18.05.2021

13:00 >> 13:03

0

Autor: J.B.O.

Pratite nove informacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Za dan malo više od 600 zaraženih, preminulo 14 pacijenata!
Copyright

U poslednja 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirano 11.870 osoba, od kojih je pozitivno 686 dok je, nažalost 14 osoba preminulo.

Na respiratorima je 86 osoba.

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 575 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 15 pacijenata. Testirano je 9.329 osoba. Na respiratoru su bila 93 pacijenta.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek rekao je danas da četiri miliona doza vakcine protiv korone, koliko je dosad dato građanima Srbije, daje rezultate, što se vidi i po manjem broju novoobolelih, ali da pridržavanje epidemijskih mera nije baš za neku pohvalu.

– Veliki deo građana ih poštuje, ali solidan deo to ne čini. Treba nam još opreza, nije ništa gotovo – naglasio je dr Đerlek za televiziju Pink.

Ukazao je na to da je sad velika društvena odgovonost na mladima i radno sposobnom stanovništvu od 40 do 60 godina.

Pročitajte još:

– Verujem da od njih zavisi da li ćemo 30. juna imati ono što smo zacrtali – tri miliona revakcinisanih građana – rekao je dr Đerlek, pozivajući stanovništvo da se vakciniše.

Kako je istakao, nada se da je stanovništvo svesno i da će da se odazove masovnoj vakcinaciji. Pohvalio je i starosnu grupu ljudi od 64 godine i više, koji su lično pokazali veliku odgovornost.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike