Bravo, Srbijo! Obezbeđen novac za lečenje malog Gavrila, uključio se i predsednik Vučić!

24.05.2021

10:12 >> 11:36

0

Autor: A.S.

Sredstva su već na raspolaganju porodici, kako bi mali Gavrilo bio što pre upućen na lečenje

Bravo, Srbijo! Obezbeđen novac za lečenje malog Gavrila, uključio se i predsednik Vučić!
Copyright Gavrilo Đurđević Printskrin/budihuman.rs

Ministarstvo zdravlja danas je obavestilo javnost da su, nakon razgovora predsednika Republike Srbije sa predstavnicima Ministarstva zdravlja, obezbedili sredstva koja su nedostajala za lečenje malog Gavrila koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

Sredstva će biti na raspolaganju porodici odmah, kako bi se maloletni Gavrilo Đurđević što pre uputio na lečenje.

Svi se uključili u akciju

Ranije su se u akciju za pomoć Gavrilu uključili i osnovci iz Despotovca, osuđenici u zatvoru u Ćupriji, na licitaciji su bili i dresovi srpskih fudbalera Dušana Vlahovića, Luke Jovića, Dušana Tadića, kao i beogradskih večitih rivala, kopačke Stefana Mitrovića,  ali i Lionela Mesija, Kristijana Ronalda i Zlatana Ibrahimovića.

Šta je SMA

Spinalna mišićna atrofija (SMA) je retka ali smrtonosna neuromišićna bolest. Deca koja boluju od SMA se rađaju bez takozvanog SMN1 gena, a bolest se manifestuje postepenom atrofijom mišića i gubitkom osnovnih životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. SMA ne utiče na mozak i njegove funkcije. Štaviše, rezultati kliničkih istraživanja su pokazali da su oboleli često natprosečne inteligencije i veoma druželjubivi. SMA je “broj jedan” genetski ubica dece do dve godine starosti.

Pročitajte još:

Maleni Gavrilo Đurđević, koji boluje od retke, teške spinalne mišićne atrofije tip 1 (SMA), ujedinio je Srbiju. Da bi dobio najskuplji lek na svetu, brojne poznate ličnosti i građani su se uključili da mu pomognu. Za njegovo lečenje bilo je potrebno dva i po miliona evra, koliko košta lek, da bi mališan otišao na najvažnije životno putovanje i dobio spasonosnu – zolgensmu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike