"Presrećna što je Gavrilo dobio šansu": Majka teško bolesnog dečaka zahvalna svima!

25.05.2021

15:33 >> 19:28

0

Autor: J.B.O.

Gavrilo Đurđević, osmomesečni dečak koji boluje od spinalne mišićne atrofije tip1 konačno ide na lečenje

"Presrećna što je Gavrilo dobio šansu": Majka teško bolesnog dečaka zahvalna svima!
Copyright Gavrilo Đurđević Printskrin/budihuman.rs

Gavrilo Đurđević može na lečenje jer je novac sakupljen zahvaljujući dobrim ljudima i državi.

Gavrilo Đurđević, osmomesečni dečak koji boluje od spinalne mišićne atrofije tip1 konačno ide na lečenje! Ministarstvo zdravlja saopštilo je da su nakon razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima ministarstva koji je održan juče ujutru, obezbeđena nedostajuća sredstva za lečenje ovog dečaka!

Sredstva su, kako je saopšteno iz Ministarstva, na raspolaganju porodici odmah, kako bi se Gavrilo što pre uputio na lečenje. Ovo je urađeno po hitnom postupku jer je dečakova majka objavila da su dobili poziv iz bolnice u Budimpešti i da je potrebno da do kraja maja sakupe novac da bi Gavrilo mogao u junu da primi terapiju.

Nevena Đurđević, majka dečaka, nije mogla da sakrije ushićenje što će njeno dete napokon otići u Mađarsku da primi Zolgensmu, najskuplji lek na svetu! Ispričala kako je protekao njen najradosniji dan i kako je primila niz lepih vesti, piše Kurir.

– U jutarnjim satima kontaktirali smo fondaciju da bismo videli koliko imamo novca na računu i saopšteno nam je da imamo dovoljno sredstava za lek! Potom je saopšteno i da se oglasilo Ministarstvo i da će uz inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića pokriti svi nedostajući troškovi za lečenje našeg Gavrila. Zahvaljujući tome imaćemo sredstva i za rehabilitaciju, ortopedska pomagala, putne troškove, uz odgovarajuće predračune koje će njima proslediti rehabilitacioni centar – rekla je ushićena mama Nevena, uz posebnu želju da se zahvali svima koji su pomogli Gavrilu.

– Zahvaljujem se svim dobrim i humanim ljudima, organizovali bazare, slali SMS poruke, prodavali kilometre, motore… Zahvaljujem se predsedniku Aleksandru Vučiću i Ministarstvu zdravlja. Takođe, do neba sam zahvana i svim lekarima i medicinskim radnicima koji su bili uz nas, jer su nam pomogli da brzo dobijamo analize. Ne smem da izostavim doktora Dimitrija Nikolića, neurologa u Tiršovoj i sve zaposlene, jer su bili sjajni – rekla je Nevena, koja je morala da kaže o čemu mašta kao majka.

– Presrećna što je Gavrilo dobio šansu! Nadamo se da će biti bolje, da će uspeti da živi kvalitetno poput svojih vršnjaka! Jedino što želim jeste da moje dete ima detinjstvo kao sva druga deca! Presrećna sam i ne mogu da dočekam da krenemo na lečenje – rekla je Nevena Đurđević.

Da podsetimo, Gavrilo, dečačić koji uskoro ide po svoju novu šansu za život uspeo je ono što nijedno dete nije do sada.

Pročitajte još:

Naime, u njegovoj borbi ujedinile su se dve najveće fudbalske zvezde današnjice. Kristijano Ronaldo, slavni portugalski fudbaler poslao je početkom ovog meseca potpisan dres Juventusa za licitaciju u cilju prikupljanja novčanih sredstava za malog Gavrila. Posle njega, i zvezda Barselone Lionel Mesi je poslao potpisan dres za humanitarnu licitaciju kako bi se prikupila sredstva za lečenje Gavrila koja boluje od spinalne mišićne atrofije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike