Dobre vesti: Zatvoreno kovid odeljenje u GAK "Narodni front", ponovo se radi laparoskopija

26.05.2021

07:27 >> 09:43

0

Autor: J.B.O.

Minimalno invazivna hirurgija u ginekologiji i akušerstvu koja obuhvata laparoskopske i histeroskopske operacije se ponovo odvija na ovom odeljenju

Dobre vesti: Zatvoreno kovid odeljenje u GAK "Narodni front", ponovo se radi laparoskopija
GAK Narodni front - Copyright A.K./ATAImages

U ginekološko-akušerskoj klinici “Narodni front” u Beogradu zatvoreno je kovid odeljenje za trudnice, koje je sada u funkciji prvobitne namene, a to je minimalno invazivna hirurgija u ginekologiji i akušerstvu koja obuhvata laparoskopske i histeroskopske operacije.

– U poslednjih 10 dana u toj zdravstvenoj ustanovi nije bilo pacijenata pozitivnih na COVID-19 – kaže specijalista ginekologije i akušerstva Radomir Aničić, koji naglašava da je značajno što se oslobodila još jedna sala čime će se, kaže, pojačati operativni program.

– To podrazumeva laparoskopske i histeroskopske operacije i to je za nas značajno – rekao je Aničić.

Ističe i da je od otvaranja kovid odeljenja u Narodnom frontu bilo više od 100 trudnica i isto toliko beba, ali da nijedan pacijent nije imao težu formu bolesti.

Pročitajte još:

Aničić navodi i da su istraživanja pokazala da je “Fajzer” vakcina bezbedna za trudnice, ali da veruje i da su druge vakcine isto tako bezbedne, dodajući da se na njima još nisu radila istraživanja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike