Svi vi koji ste primili kinesku vakcinu obavezno pročitajte: Naučnici se oglasili o "Sinofarmu"

28.05.2021

16:20 >> 09:38

0

Naučnici su čekali više detalja o ove dve vakcine, iako se one već koriste u mnogim zemljama

Svi vi koji ste primili kinesku vakcinu obavezno pročitajte: Naučnici se oglasili o "Sinofarmu"
Copyright Tanjug AP Photo/Darko Vojinovic)

Dve vakcine kineske kompanije “Sinofarm” su bezbedne i efikasne protiv kovida 19, navedeno je u studiji objavljenoj u medicinskom časopisu Američkog lekarskog udruženja. Naučnici su čekali više detalja o ove dve vakcine, iako se one već koriste u mnogim zemljama, a jedna je nedavno dobila podršku Svetske zdravstvene organizacije za hitnu upotrebu, preneo je AP.

U izveštaju objavljenom onlajn u časopisu Američkog lekarskog udruženja, zaključuje se da su vakcine efikasne 73 odsto, odnosno 78 procenata, kao što je “Sinofarm” ranije i tvrdio.

Istraživači iz “Sinofarma” i njegovih lokalnih partnera na Bliskom istoku navode da je u istraživanju učestvovalo 40.380 učesnika.

Dve vakcine

Korišćene su dve vakcine kompanije “Sinofarm”, jedna koju je razvio Institut bioloških proizvoda iz Vuhana, druga koju je razvio Pekinški institut za biološke proizvode i placebo.

Istraživanje je izvedeno u četiri države – Bahreinu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Egiptu i Jordanu, međutim, u studiji su prikazani samo podaci za Bahrein i UAE.

Pročitajte još:

– Nema ničeg vrlo iznenađujućeg. U skladu je sa onim što su ranije tvrdili, ali ne uklanja u potpunosti sumnje u vezi sa “Sinofarmom” – rekao je Ðin Dong-jan, profesor medicine na Univerzitetu u Hongkongu, koji nije bio uključen u studiju.

Primili je milioni širom sveta

Vakcine, obe napravljene od inaktiviranih virusa, već su date milionima ljudi širom sveta.

Svetska zdravstvena organizacija odobrila je Pekinškom institutu za biološke proizvode vakcinu protiv kovida 19 za hitnu upotrebu početkom maja, tako da je to prva kineska vakcina koja je dobila sertifikat.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike