Verovali ili ne: Jedan PCR test, dva rezultata i čovek koji čupa kosu s glave jer ne zna da li je zaražen

12.12.2020

19:15 >> 14:02

0

Kragujevčanin Milan S. (40) preživeo je u četvrtak pravu dramu kada je otišao po rezultate testa na koronavirus

Verovali ili ne: Jedan PCR test, dva rezultata i čovek koji čupa kosu s glave jer ne zna da li je zaražen
Copyright Pixabay

Priča za verovali ili ne stiže direktno iz Kragujevca. Rezultati istog testiranja na koronavirus Milana S. (40), koji je želeo da ostane anoniman, su pozitivni i – negativni!

Čovek ne zna šta da radi, svi njegovi ukućani su bolesni, a simptome ima i on.

Evo kako je bilo

Drama se odigrala u četvrtak. Milan je otišao po rezultate PCR testiranja na koronavirus u svoj dom zdravlja. Bio je pozitivan i, kako navodi u svojoj ispovesti za “24sedam”, lekar mu je propisao terapiju.

– Cela porodica mi je zaražena. Deca i supruga su bolesni. Izgubio sam čulo mirisa i nisam se osećao dobro danima. Zato sam odlučio da odem i uradim test, koji je pokazao da sam pozitivan na koronavirus. Doktor mi je propisao terapiju i otvorio mi je bolovanje. Svi koji su se testirali u ambulanti znaju da tamo dobijate i broj telefona da pozovete ljude sa portala e-zdravlje, gde možete da saznate svoj rezultat testiranja – priča Milan u dahu i nastavlja:

Printscreen

– Kada sam se vratio kući rekao sam supruzi da treba da proverimo moj rezultat testiranja. To smo uradili iz znatiželje. Obrt u celoj ovoj sumanutoj priči stigao je odmah – prema podacima na portalu bio sam negativan. Usledio je neverovatan šok. Došlo mi je da čupam kosu s glave, i sebi sam postavljao samo jedno pitanje: Kome sada da verujem, lekaru, koji me leči, ili portalu, koji bi trebalo da daje pouzdane informacije? Pošto-poto morao sam da se čujem sa svojim doktorom – kazuje Milan.

Ako koza laže, rog ne: Milanov rezultat sa portala “e-zdravlje”, Printscreen

Naše informacije 100 odsto tačne

Prema njegovim rečima, doktor mu je dao broj telefona i uputio ga da pozove ljude sa e-zdravlja i pita o čemu se radi.

– Tako sam i uradio. Gospođa koja mi se javila potvrdila mi je da je moj rezultat negativan, a kada sam je pitao kome da verujem, njima ili doktoru, ona mi je rekla da su kod nje informacije 100 odsto tačne. Spustio sam slušalicu i tek tada mi ništa nije bilo jasno! Šta sada? Kuda? Šta ću reći poslodavcu, a ja čulo mirisa i dalje nemam  – jada nam se Milan.

Profimedia

Milanovim mukama i dalje se ne nazire kraj. Posebno mu je bilo teško jer je na testiranje vodio i oca. Ni njemu se rezultati nisu podudarali.

– Moj otac radi u inostranstvu. Kada je u Srbiji, živimo pod istim krovom. Nemoguće je da nam se ovo dogodilo. Takođe,  skoro je nemoguće da smo samo nas dvojica negativni na testiranju, a svi naši ukućani pozitivni. Ne osećamo se dobro. I šta sada da radimo? – u neverici pita ovaj Kragujevčanin.

Poslednje informacije

U trenutku objavljivanja ovog teksta, Milan nam se javio i rekao da su ga danas pozvali iz doma zdravlja da se vrati na ponovno testiranje na koronavirus.

-Stvarno sam bio iznenađen, ali sam otišao. Ponovo su uradili test i sada čekam rezultat. Naravno, moja zbunjenost je još veća, s obzirom na to kroz šta sam sve, sa svojom porodicom, prošao – kzao je kratko on.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike