Važna pravila za ulazak u Grčku: Ako ne ispoštujete proceduru, sledi kazna od 5.000 evra!

30.05.2021

11:45 >> 14:46

0

Na graničnom prelazu sa Grčkom putnici se nasumično testiraju, a ukoliko je test pozitivan, putnici treba da obrate pažnju na nekoliko stvari kako ne bi pla

Važna pravila za ulazak u Grčku: Ako ne ispoštujete proceduru, sledi kazna od 5.000 evra!
Copyright Profimedia

Grčka je pre petnaest dana otvorila svoju granicu sa Severnom Makedonijom, a u istom periodu krenule su i  organizovane turističke ture ili pojedinačna putovanja u tu zemlju.

Na graničnom prelazu Evzoni nema gužve, vozila se u oba putna pravca zadržavaju desetak minuta, a kako su rekli u Graničnoj policiji intenzitet saobraćaja se povećava iz dana u dan, ali najveće gužve ipak očekuju od sredine idućeg meseca.

Pixabay

Naši građani, da bi ušli u Grčku moraju da imaju potvrdu o vakcinisaciji ili negativan PCR test ne stariji od 72 sata, kao i popunjen PLF obrazac.

Takođe, na samom graničnom prelazu putnici se nasumično testiraju.

Kazna 5.000 evra

-Ukoliko je pozitivan rezultat, putnik ostaje ovde u karantinu 14 dana, ukoliko to ne ispoštuje plaća kaznu od 5.000 evra. Putnik sa rezultatom pozitivnim na koronavirus može se vratiti i kući – kaže Petru Andreas, granična policija Grčke.

Trenutno gužve nema ni u poznatim grčkim letovalištima, na plažama, ulicama, ali epidemijske mere se moraju poštovati. Zaštitne maske su obavezne svuda sem na plaži, u sobi ili apartmanu.

– Na terasi moramo imati alkohol za svaki sto, mora dva metra da imamo -navodi Atanasijus Kavagidis, ugostitelj iz Paralije.

Jedan naš turista potvrdio je da se epidmeiološke mere poštuju u zatvorenim prostorima.

– Što se tiče mera, poštujemo ih tako što sa maskama uđemo u radnju i prođemo kroz hotel do svoje sobe, a što se tiče restorana uglavnom na terasama na otvorenom nismo koristili maske – ističe Vladimir Rilak iz Kruševca.

Pročitajte još

I turisti i domaćini očekuju popuštanje mera najvljeno za početak juna.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike