Doktor Tiodorović otkrio kada ćemo moći da imamo svadbe i proslave

01.06.2021

10:27

0

Autor: R.M.

Doktor Tiodorović otkrio kada ćemo moći da imamo svadbe i proslave
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Ukoliko obuhvat vakcinacije protiv korona virusa bude još veći i uključi više mladih, može se očekivati da svadbe i druge poslave uskoro budu dozvoljene, izjavio je epidemiolog Branislav Tiodorović.

Primaćemo i treću dozu vakcina

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da ćemo svi, bez obzira koju smo vrstu vakcine protiv korona virusa primili, verovatno za šest, osam ili 12 meseci morati da primimo i treću dozu vakcine.
-Tako smo navikli i kada je grip u pitanju. Prvo se primaju dve doze, pa se onda svake godine prima po jedna doza. Verovatno ćemo tu situaciju imati i sa ovom bolešću –  rekao je Tiodorović za televiziju Prva.

On očekuje da se uskoro postigne cilj da na nivou cele Srbije bude vakcinisano 50 odsto građana, navodeći da je 15 gradova to već ostvarilo, a da je desetak blizu tom cilju.

-Ukoliko još povećamo obuvat vakcinacije i pre svega mladi budu vakcinisani, apelujem na njih da to učine, onda ćemo možda i pre 21. juna moći da organizujemo svadbe, maturske i apsolventske večeri i druge svečanosti – rekao je Tiodorović za televizuju Prva.

Ipak, ukazao je da se to treba raditi oprezno i strpljivo.

-Sada je najvažnije biti strpljiv jer se tako jedino može pobediti ova teška bolest. To ne znači da ćemo je potpuno pobediti, ali da stvorimo uslove da normalnije živimo i uživamo u svim lepotama života – rekao je Tiodorović.

Prema najnovijim odlukama Kriznog štaba, ugostiteljski objekti od danas mogu da rade svaki dan do ponoći, i u otvorenom i u zatvorenom prostoru, a na pitanje kada će biti otvoreni i noćni klubovi, Tiodorović je podsetio na situaciju iz jula prošle godine kada su, naročito beogradski noćni klubovi, doveli do “strahovito” velikog porasta ne samo pozitivnih na koronu, već i pacijenata sa teškom kliničkom slikom i mrtvih.

-To se nije slučajno desilo. Zbog toga smo veoma oprezni jer se moraju stvoriti dobri uslovi da dozvolimo rad noćnih klubova i što je najvažnije, da se u njima dobro sprovode uslovi i mere – rekao je Tiodorović i dodao da to pre svega zavisi od vlasnika klubova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike