Paprene cene za čuvanje kućnih ljubimaca! Koliko će vas odrati za pansion zavisi od težine psa

06.06.2021

18:00 >> 13:35

0

Cene čuvanja životinje po danu kreću se od 800 dinara za manju rasu pasa, pa do 1.600 za težu od 25 kilograma

Paprene cene za čuvanje kućnih ljubimaca! Koliko će vas odrati za pansion zavisi od težine psa
Copyright Pixabay

Mnogi vlasnici kućnih ljubimaca, koji nisu u mogućnosti da ih vode na letovanje, maltene su spremni da odustanu od putovanja jer su cene u našim pansionima katastrofalno visoke. U nekoliko pansiona su za “24sedam” objasnili da je za deset dana čuvanja životinje potrebno izdvojiti i do paprenih 16.000 dinara!

Iako naši krzneni prijatelji zaslužuju da putuju sa nama, to nije uvek moguće. S druge strane, ne mogu da ostanu ni kod kuće sami jer je neophodno da neko brine o njima.

Pexels

Zato mnogi vlasnici pasa i mačaka pribegavaju trendu koji je postao popularan poslednjih godina, a to je da svoje ljubimce ostavljaju u sigurnim rukama – posebnim hotelima namenjenim životinjama.

Za taj luksuz je potrebno izdvojiti čak i do 16.000 dinara! A u tu cenu su uključeni samo smeštaj, nega i šetnja pasa, dok za hranu treba doplatiti 200 dinara po danu.

Čuvanje, šetnja i nega

Pixabay

– Cene se, u proseku, kreću od 800 dinara po danu za manju rasu pasa, 1.000 dinara za srednju, odnosno 1.200 do 1.600 za veliku, preko 25 kilograma. U tu cenu nije uračunata hrana, pa ukoliko vlasnici žele da je mi obezbedimo, trebalo bi da doplate još 200 dinara po danu. Takođe, usluge kupanja kreću se od 500 pa do 1.000 dinara – objasnili su nam oni.

Ipak, zaposleni u hotelu za pse kažu da vlasnici ne žale novac, već uveliko rezervišu smeštaj za ljubimce.

– Prošle godine bilo je zatišje, ali sada radimo punom parom. Pansioni se brzo popunjavaju, trenutno su naše usluge dostupne samo do sredine jula, nakon čega je sve već rezervisano. Svi psi su razvrstani prema veličini i rasi, tako da vlasnici ne treba da brinu – naveli su oni.

Pixabay

Iako mogu da vode i svoje kučiće na odmor, problem je neophodna dokumentacija, ali i mala mogućnost nalaženja takozvanih pet frendli smeštaja.

Zajedničko letovanje

Ukoliko je cena hotela za ljubimce previsoka za vašu porodicu, a našli ste mesto za odmor gde može da boravi i vaš ljubimac, procedura da ga povedete nije jednostavna.

Da bi putovao sa vama, pre svega vaš ljubimac mora biti vakcinisan i čipovan. Naravno, neophodno je da ima zdravstvenu knjižicu i pasoš u kojima će biti potrebni pečati koji dokazuju da su vakcinacija i čipovanje odrađeni. Sve ovo možete dobiti u bilo kojoj privatnoj veterinarskoj ambulanti.

Pročitajte još
Dalje, treba obratiti pažnju na to da pojedine aviokompanije imaju posebna pravila u vezi sa putovanjem kućnih ljubimaca. Recimo, u avionima za Grčku je dozvoljeno da budu u putničkoj kabini oni ljubimci koji su lakši od osam kilograma, a ako su teži, onda se smeštaju u teretnom delu aviona.

Za bilo koju varijantu da se odlučite, sigurno je da ćete morati da izdvojite novac kako bi vaši ljubimci bili zbrinuti na pravi način. Ali, u tome i jeste čar gajenja kućnih ljubimaca pa će, maltene sigurno, većina vlasnika već naći način da ih adekvatno zbrine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike