U Grčku ipak neće moći svi vazdušnim putem: Produženo ograničenje avio saobraćaja do 14. juna!

06.06.2021

13:05 >> 13:06

0

Autor: M.V.

Iz zabrane su izuzeti putnici koji putuju iz esencijalnih razloga i osobe sa stalnim boravkom 22 zemlje, među kojima je i Srbija

U Grčku ipak neće moći svi vazdušnim putem: Produženo ograničenje avio saobraćaja do 14. juna!
Copyright Pixabay

Vanredni sporazum o ograničenju avio saobraćaja radi sprečavanja širenja kovida 19 Grčka uprava za civilno vazduhoplovstvo (CAA) produžila je do ponedeljka, 14. juna, u 6 sati.

Odlukom je zabranjen ulazak u Grčku državljanima drugih zemalja koji dolaze vazdušnim putem, ali ne i državljanima Evropske unije i članicama Šengenskog prostora, njihovim supružnicima ili civilnim partnerima i njihovoj maloletnoj deci, prenela je ANA.

Pixabay

Ipak, iz zabrane su izuzeti putnici koji putuju iz esencijalnih razloga i osobe sa stalinm boravkom sledeće 22 zemlje: Srbije, Australije, Severne Makedonije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, SAD, Velike Britanije, Izraela, Kanade, Belorusije, Bahreina, Novog Zelanda, Južne Koreje, Katara, Kine, Kuvajta, Ukrajine, Ruande, Rusije, Saudijske Arabije, Singapura, Tajlanda i Bosne i Hercegovine.

Svi putnici koji stižu u Grčku moraju da popune i predaju obrazac PLF na sajtu https://travel.gov.gr, koji pruža njihove kontakt podatke u zemlji.

Pročitajte još
Podsećamo, putnici stariji od pet godina koji ulaze u ovu zemlju moraju da prilože sertifikat izdat od javnog organa ili ovlašćene laboratorije o vakcinaciji protiv kovida ili negativni PCR test ili podatke da su se oporavili od koronavirusa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike