Važna vest za srpske turiste: Grčka uvodi nove mere!

10.06.2021

09:39 >> 20:00

0

Autor: M.V.

Mere stupaju na snagu 12. juna

Važna vest za srpske turiste: Grčka uvodi nove mere!
Copyright Pixabay

Grčka uvodi nove mere, a zamenik ministra civilne zaštite i upravljanja kriznim situacijama, gospodin Nikos Hardalis najavio je da one počinju da važe od 12. juna.

Reč je o popuštanju dosadašnjih mera, a jedna od njih podrazumeva da će se u ugostiteljskim objektima ponovo čuti muzika, što će posebno obradovati srpske turiste.

– Od subote, 12. juna, muzika će biti dozvoljena u delovima ugostiteljskih objekata na otvorenom koji su namenjeni za sedenje gostiju – izjavio je zamenik ministra civilne zaštite, prenosi Civilprotection.gr.

Pixabay

Takođe, prema njegovim rečima, skraćeno je i trajanje policijskog časa u Grčkoj.

Tako, od subote, 12. juna, policijski čas će trajati od 1:30 do 5h ujutru po lokalnom vremenu, a prema najavama gospodina Hardalisa, to ograničenje kretanjapolicijski čas najverovatnije biti ukinut počev od 1. jula, ukoliko to aktuelna epidemiološka situacija bude dozvolila.

Objavljene su i druge mere tokom konferencije za štampu, ali su one uglavnom fokusirane na lokalno stanovništvo.

Pročitajte još
– I sada dobro znamo da svaka naša nepažnja može biti kobna za mnoge druge. Ali takođe dobro znamo kako se možemo nositi sa tim, kako da zaštitimo sebe i sve oko nas. Posmatrajući sanitarne mere i protokole, koji su naš štit od prvog dana pandemije, kroz program vakcinacije i stvaranja kolektivnog imuniteta, biće nam omogućeno da iza sebe ostavimo ovu situaciju bez presedana – dodao je Hardalis.

Podsećamo, obaveza nošenja zaštitnih maski i dalje na snazi u Grčkoj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike