Kolona teretnjaka na Gradini, saobraćaj mili i kod obilaznice oko Beograda

16.06.2021

06:37 >> 06:38

0

Na Obilaznici oko Beograda, od tunela Straževica ka Bubanj Potoku, saobraćaj se odvija usporeno. Javnost će biti blagovremeno obaveštena o normalizaciji sao

Kolona teretnjaka na Gradini, saobraćaj mili i kod obilaznice oko Beograda
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Zbog zadržavanja vozila na graničnom prelazu Gradina, formirana je kolona teretnih motornih vozila do naplatne stanice Dimitrovgrad, saopštilo je danas Javno preduzeće “Putevi Srbije”.

Kako se navodi u saopštenju, na naplatnoj stanici Dimitrovgrad obustavljen je prolaz za teretna motorna vozila.

Na Obilaznici oko Beograda, od tunela “Straževica” ka Bubanj Potoku, saobraćaj se odvija usporeno. Javnost će biti blagovremeno obaveštena o normalizaciji saobraćaja na navedenom putnom pravcu.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 07:35, na graničnim prelazima Horgoš, Batrovci, Šid zadržavanje na izlazu iz zemlje za teretna motorna vozila je 180 minuta, na Kelebiji 120 minuta, a na graničnim prelazima Bezdan i Gradina 60 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila.

Na auto-putu E-75, do 30. juna, zbog izvođenja radova na uklapanju Kraka 3 sa novoizgrađenom petljom “Bubanj Potok”, u smeru ka Nišu, izmenjen je režim saobraćaja, od bivše naplatne stanice “Bubanj Potok” do skretanja za “IKEA” (petlja “Tranšped”).

Saobraćaj u smeru ka Nišu odvija se preticajnom saobraćajnom trakom desnog kolovoza auto-puta, kao i preticajnom trakom suprotnog smera Niš-Beograd, dok se saobraćaj u smeru ka Beogradu odvija zaustavnom i voznom saobraćajnom trakom.

Sa Obilaznice oko Beograda za saobraćaj je zatvoren prolazak podvožnjakom ispod auto-puta, pa se saobraćaj sa Obilaznice oko Beograda, u smeru ka Beogradu, odvija preko petlje Tranšped.

Na auto-putu E-75, od petlje Ostružnica do petlje Orlovača, do 31. jula, od 7 do 17 sati (osim nedelje), izvodiće se radovi na zameni elastične odbojne ograde u razdelnom pojasu, u smeru ka Bubanj Potoku. Saobraćaj se odvija desnom (voznom) saobraćajnom trakom, a za saobraćaj zatvorena leva saobraćajna traka.

Pročitajte još

Na auto-putu E-75, petlja Umčari – petlja Vodanj, od danas do 22. juna obavljaju se radovi na rehabilitaciji kolovoza, u smeru ka Nišu. U smeru Beograd – Niš, za saobraćaj zatvorena preticajna i vozna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija zaustavnom saobraćajnom trakom i preticajnom saobraćajnom trakom suprotnog smera. U smeru Niš-Beograd za saobraćaj zatvorena preticajna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom.

Na putu Brežđe – Divčibare, na deonici Krčmar – Divčibare, do 30. juna obustavljen je saobraćaj zbog radova na rehabilitaciji. Alternativni putni pravac – obilaznica Mionica – Divci – Valjevo – Kaona – Divčibare, navodi se u saopštenju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike