Najnoviji korona presek: Opet smo prešli 100 zaraženih, preminula tri pacijenta!

23.06.2021

13:11 >> 13:12

0

Autor: J.B.O.

Pratite nove informacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Opet smo prešli 100 zaraženih, preminula tri pacijenta!
Copyright

U poslednja 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirano je 8.368 osoba, od kojih je pozitivno 103 dok su, nažalost, tri osobe preminule.

Na respiratorima je 18 pacijenata.

Koronavirus je juče potvrđen kod 72 osobe, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo šest pacijenata. Testirano je 9.249 osoba. Na respiratoru je bilo 18 pacijenata.

Do jutros je u Srbiji dato 5,2 miliona doza vakcina protiv koronavirusa, a oko 20 gradova prešlo je 50 odsto vakcinisanih, dok se u sedam lokalnih samouprava vakcinisalo manje od 30 procenata građana, izjavio je danas direktor Kancelarije za eUpravu Mihailo Jovanović.

On je rekao da je do sada dato 2,7 miliona prve doze, a 2,5 miliona druge doze vakcine i dodao da je Srbija sve bliže broju od 50 odsto vakcinisanog punoletnog stanovništva.

– Na vrhu liste nalaze se Priboj i Niš koji su dostigli broj od 60 odsto. Tu su još Beograd, Bosilegrad, Užice, Mali Zvornik, Kikinda, Novi Sad, Kladovo i sve je više onih koji se približavaju tom broju od 50 odsto – rekao je Jovanović.

Pročitajte još:

Dodao je da je u sedam lokalnih samouprava broj vakcinisanih ispod 30 odsto, a to su Tutin, Novi Pazar, Lajkovac, Mionica, Žagubica, Ljig i Ub.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike