Stara tvrđava u novom odelu: Obnavlja se Fetislam iz 16. veka, biće prava lepotica

27.06.2021

11:03 >> 11:05

0

Autor: R.M.

Projekat se sprovodi u okviru prekogranične saradnje Srbije i Rumunije

Stara tvrđava u novom odelu: Obnavlja se Fetislam iz 16. veka, biće prava lepotica
Copyright Tvrdjava Fetislam, Foto: Printscreen Youtube Televizija Istok

U Kladovu se uveliko radi na obnovi, rekonstrukciji i sanaciji dela tvrđave Fetislam iz 16. veka, u okviru prekogranične saradnje Srbije i Rumunije, izjavila je danas Nevenka Boldorac iz opštine Kladovo.

“U toku su radovi na revitalizaciji celog utvrđenja. Ovaj projekat se sprovodi u okviru prekogranične saradnje Srbije i Rumunije, uz pomoć sredstava EU kroz IPA program. Opština Kladovo je lider u projektu, a i Rumunija će sa svoje strane imati svog partnera koji će vršiti intervencije za očuvanje kulturnog nasleđa”, rekla je Boldorac.

Ona je dodala da su u toku radovi i na kulama i bedemima.

“Realizuje se još jedan veliki projekat uz pomoć sredstava Evropske unije, a tiče se sanacije ulazne Varoš kapije i laguma koji su inkorporirani u desni bedem ulazne Varoš kapije”, dodala je Boldorac.

Pročitajte još:
Ona naglašava da će se rekonstruisati letnja pozornica koja se nalazi u okviru bedema ovog grada, zajedno sa Dunavskim kulama, a ti radovi će se završiti krajem leta sledeće godine.

“To znači da će opština Kladovo sledeće godine, krajem leta, dobiti gotov turistički proizvod sa uređenim i revitalizovanim svim onim što je bilo do sada devastirano, a predstavljalo je kulturno nasleđe, ne samo naše opštine i regiona, već i cele države. Mi ćemo dobiti visoko kotiran turistički proizvod na turističkoj mapi, ne samo Srbije, već i ovog dela Evrope”, zaključila je Boldorac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike