Slučaj ostavljenih turista u Grčkoj: Oglasio se ministar Momirović

02.07.2021

09:00 >> 09:13

0

Autor: M. J.

Slučaj ostavljenih turista u Grčkoj: Oglasio se ministar Momirović
Copyright Tanjug/AP Photo/Francisco Ubilla)

Srpski prevoznik “Gea Tours”, koji je pre nekoliko dana odvezao naše putnike u Grčku, ali ih nije vratio. Razlog zbog kojeg je agencija donela odluku o obustavljanju prevoza je taj što su se Grčki propisi promenili, odnoso uvedeno je pravilo da broj putnika u vozilu može biti samo 50 odsto kapaciteteta. 

Povodom ove situacije oglasio se i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Nedopustivo je da se naši građani ostave u inostranstvu na taj način, posebno u trenutku kada i dalje nismo potpuno relaksirani u vezi korona virusa. Naložili smo hitan inspekcijski nadzor firme Gea turs, kako bi utvrdili da li je prevoznik radio po Zakonu o prevozu prilikom odvoženja naših građana u Grčku. Insistiraćemo na tome da se preduzmu sve mere kako bi se ljudi bezbedno vratili u zemlju, navodi se u saopštenju ministarstva.

– Gea turs poseduje Licencu  za međunarodni vanlinijski prevoz putnika u drumskom saobraćaju i prema proverama u našoj bazi, oni poseduju i autobuse s kojima nesmetano mogu da vrše vožnju u Grčkoj. Između ostalog, radi se o prevozniku koji je konkurisao i dobio nepovratna novčana sredstva kroz Program rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu autobuskih prevoznika zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom korona virusa. Očekujem svaku vrstu preuzimanja odgovornosti prema građanima  i prema poslu kojim se bave, kao i hitno slanje autobusa a ne kombija po građane koje su ostavili u Grčkoj u nezavidnoj situaciji – izavio je ministar Momirović.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike