Meteorolog Đurić objavio najnoviju prognozu: Nakon prijatnog vikenda, pljuskovi, pa pakao!

03.07.2021

12:08 >> 12:09

0

Autor: J.B.O.

Od sredine sledeće nedelje ponovo veoma toplo

Meteorolog Đurić objavio najnoviju prognozu: Nakon prijatnog vikenda, pljuskovi, pa pakao!
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Pred nama je vikend sa veoma prijatnim temperaturama, a od sredine sledeće nedelje ponovo veoma toplo, najavio je meteorolog Đorđe Đurić.

– Nakon veoma visokih temperatura, Srbija je od juče pod uticajem svežeg vazduha, a temperature su niže za više od 10 stepeni u odnosu na prethodni toplotni talas. Znači temperature su ispod 30 i konačno je prekinuta serija tropskih noći jer su minimalne temperature opale ispod 20, pa su noći mnogo prijatnije – napisao je Đurić na Fejsbuku.

Kako dodaje, ovo osveženje je povezano sa hladnim frontom, koji je pre dva dana uslovio svežiju vazdušnu masu sa severozapada, a takođe je uslovio i lokalne pljuskove sa grmljavinom, ponegde i jaku grmljavinu sa gradom.

– U Srbiji se do kraja dana očekuje promenljivo oblačno vreme, ponegde na severoistoku sa slabom i kratkotrajnom kišom. Duvaće pojačan severozapadni vetar. Maksimalna temperatura biće od 24 do 28, u Beogradu do 26 stepeni – napisao je meteorolog Đurić.

U nedelju nakon prijatnog jutra biće umereno oblačno tokom dana, uz promenu sunčanih i oblačnih intervala.

– Jutarnja temperatura od 11, na jugoistoku do 19 stepeni u severnoj Srbiji, u Beogradu do 18. Maksimalna dnevna od 27, u Beogradu do 29 stepeni, koje su takođe prosečne maksimalne temperature za ovo doba godine – istakao je Đurić na Fejsbuku.

Najavio je i prognozu za narednu nedelju

– U ponedeljak promenljivo oblačno, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura od 25 do 30 stepeni, u Beogradu do 27. U utorak pretežno sunčano i toplije, tokom dana uz razvoj oblačnosti. Duvaće pojačan severozapadni vetar. Maksimalna temperatura od 29 do 33, u Beogradu do 31 stepen – objavio je Đurić.

Pročitajte još:

Kako je objasnio, zbog veoma tople vazdušne mase iz severne Afrike pod uticajem grebena, opet će biti sunčano i toplo, sa maksimalnim temperaturama u većini površina oko 35, negde više od 35 stepeni, a u Beogradu se ponovo očekuju tropske noći, tako da minimalne temperature neće pasti ispod 20 ni tokom noći.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike