Najnoviji korona presek: Više od 100 zaraženih, preminula dva pacijenta!

07.07.2021

13:05 >> 13:06

0

Autor: J.B.O.

Pratite nove informacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Više od 100 zaraženih, preminula dva pacijenta!
Copyright

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 103 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminula su dva pacijenta.

Testirano je 8.520 osoba.

Pročitajte još:

Na respiratoru je 10 pacijenata.

Juče je u Srbiji na koronavirus testirano 9.372 osoba, od kojih je 110 bilo pozitivno dok su, nažalost, dve osobe preminule. Na respiratorima je bilo 12 osoba.

Prof. dr Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba, kaže da će biti treće doze, to je sigurno, ali kada će se to dogoditi, zavisi od rezultata studija koje se sprovode u svetu.

– Mi svakako pratimo kako one napreduju, kao i preporuke SZO. S druge strane, sve zanima da li će se mešati vakcine. To takođe u ovom trenutku ne možemo da tvrdimo jer ne postoji zvaničan stav o tome, ali tako nešto je svakako moguće – naglašava dr Tiodorović.

O mešanju vakcina različitih proizvođača govori se mesecima, a jedan od razloga je i taj što rešavamo globalni problem za koji je potrebna veća količina vakcina, pa je moguće i mešanje različitih proizvođača.

Pročitajte još:

– Svi pričaju o mešanju vakcina, ali niko nije doneo konačnu odluku o tome i kada će biti treća doza i da li će biti drugačija vakcina od one prethodne dve koje su primili. Činjenica je da verovatno svi razmišljaju o tome da kombinuju, jer imunolozi kažu da su bolji odgovori kada se kombinuju doze, ali to su sve razmatranja i ništa nije to zvanično. Studije se rade u svetu, znam da se razmatra kombinacija “Fajzer” i “Astra Zeneke”, u Rusiji se takođe razmatraju kombinacije, ali opet kažem, to niko nije objavio zvanično – kaže profesor Tiodorović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike