Profesor Kočović upozorio: "Virus i dalje cirkuliše, kraj pandemije se ne nazire"

08.07.2021

11:36

0

Autor: J.B.O.

Profesor je ukazao da je broj infekcija umerenog porasta u centralnoj Evropi

Profesor Kočović upozorio: "Virus i dalje cirkuliše, kraj pandemije se ne nazire"
Copyright Foto: Printscreen Novo jutro

Profesor Petar Kočović, stručnjak za informacione tehnologije istakao je činjenicu da se epidemiološka situacija u Evropi iz dana u dan drastično pogoršava.

– U gotovo svim državama raste broj zaraženih, pogotovo u Velikoj Britaniji. Oni su sada u 30 najzaraženijih država sveta. Takođe broj infekcija raste u Rusiji, pogotovo u Moskovskoj regiji. Raste i broj u Portugalu, Španiji i na Kipru drastično – naglašava Kočović.

Pročitajte još:

Profesor je ukazao da je broj infekcija umerenog porasta u centralnoj Evropi, pa dodao da je broj inficiranih i dalje stabilan u Srbiji.

– Tokom proteklih dana beležimo rast inficiranih za šest odsto. Trendovi od ranije nas uče da se to neće promeniti, i da će samo rasti. Za Srbiju možemo da kažemo da smo na početku četvrtog talasa pa ćemo da vidimo šta nas čeka – istakao je Kočović.

Dodao je da kada vidimo da je sve dobro onda smatramo da virusa više nema, a da je virus među nama.

Pročitajte još:

– Vakcinisaćemo se i trećom dozom, vurus cirkuliše skoro 70 meseci, svetska zdravstvena organizacija navodi da je virus još tu i da se kraj pandemije ne nazire. Stariji su populacija koja se u jednom manjem broju vakcinisala, ali što je opet enormno manje nego što su to uradili mladi u Srbiji. Ono čine rizičnu grupu – zaključio je on.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike