Velike gužve na graničnim prelazima! Na Horgošu se čeka tri sata u proseku, nešto bolje na Kelebiji

10.07.2021

12:05

0

Autor: R.M.

Na graničnom prelazu Horgoš, za ulazak u našu zemlju otvoreno je svih šest traka kao i jedna iz suprotnog smera

Velike gužve na graničnim prelazima! Na Horgošu se čeka tri sata u proseku, nešto bolje na Kelebiji
Copyright Printscreen/AMSS Kamere

Na graničnom prelazu Horgoš 1 putnici čekaju u proseku oko tri sata, dok je na Kelebiji u ranim jutarnjim časovima bilo većih gužvi, ali u prvom popodnevnom satu nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prelazu Horgoš, za ulazak u našu zemlju otvoreno je svih šest traka kao i jedna iz suprotnog smera, koja je inače namenjena putnicima za izlazak iz zemlje, javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta.

– Dosta smo čekali. Naporno je, naročito sa decom, ali evo prošli smo – rekao je putnik koji ide iz Nemačke za Jagodinu i koji je za ulazak u Srbiju čekao četiri sata.

– Čekali smo šest i po sati ukupno na obe granice. Uputili smo se na odmor, još ne znamo tačno gde ćemo. Para imamo, deca su sa nama, pa gde stanemo – rekao je jedan vožač.

Pročitajte još:

U intervalima se čekanje putnika za prelazak granice kako na mađarskoj tako i na srpskoj strani, znatno umanji kada se istovremeno na oba granična prelaza primeni “minimalna kontrola putnika”.

– Čekali smo pola sata, krenulo je ubrzano i sve smo obavili za 45 minuta. Mnogo nam je drago što nismo dugo čekali. Toplo je i dosta nam je svega – objašnjava jedan od putnika.

Stanje na graničnom prelazu Kelebija u ovom momentu, slično je onom kao i na malograničnim prelazima sa našim severnim susedom – Horgoš 2, Bajmok, Bački Vinogradi i Ðala, gde putnici za ulazak i izlazak iz zemlje sada čekaju oko pola sata.

– Idemo sa Tompe i čekali smo dvadesetak minuta. Tamo dalje u Mađarskoj je veća gužva – kazao je vozač iz Subotice.

– Prošli smo dobro. Ovde kod Srbijanaca još bolje. Sve ukupno dvadeset minuta. Gledali smo na lajv kamerama kako je na Horgošu, tamo je haos, pa smo se odlučili da vozimo četrdeset kilometara više i pređemo ovde na Kelebiji. Isplatilo se – dodaje drugi putnik.

Stanje na graničnim prelazima se svakog momenta menja, te je savet putnicima da se blagovremeno informišu i pripreme na gužve.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike