U pojedinim delovima Srbije pljuskovi, a od srede se spremite za paklene vrućine

11.07.2021

04:33 >> 07:24

0

Minimalna jutarnja temperatura od 14 do 22°C, maksimalna dnevna od 30 do 34°C

U pojedinim delovima Srbije pljuskovi, a od srede se spremite za paklene vrućine
Copyright TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bg

Na severu i severozapadu Vojvodine u nedelju promenljivo oblačno, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom ujutro, pre podne i sredinom dana. U ostalim predelima Srbije biće sunčano i toplo, a sredinom dana i posle podne jači konvektivni razvoj očekuje se na jugu i jugozapadu Srbije, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a biće uslova i za grmljavinske nepogode. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, u košavskom području pojačan, a na jugu Banata i jak. Minimalna jutarnja temperatura od 14 do 22°C, maksimalna dnevna od 30 do 34°C.

U Beogradu u nedelju pretežno sunčano i toplo. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar. Minimalna jutarnja temperatura 21°C, maksimalna dnevna 33°C.

Početkom i sredinom sledeće sedmice u Srbiji sunčano i ponovo veoma toplo. Maksimalna temperatura u ponedeljak od 31 do 35°C, u utorak od 33 do 37°C, a najvrelije će biti u sredu, temperatura od 35 do 39°C. Od četvrtka umereno do pretežno oblačno i osetno svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a biće uslova i za grmljavinske nepogode, grad i obilnije padavine. Maksimalna temperatura biće u padu za više od 10 stepeni.

U Beogradu početkom i sredinom sledeće sedmice sunčano i ponovo veoma toplo. Maksimalna temperatura u ponedeljak do 33°C, u utorak 35°C, a najvrelije će biti u sredu, temperatura do 38°C. Od četvrtka umereno do pretežno oblačno i osetno svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a biće uslova i za grmljavinske nepogode, grad i obilnije padavine. Maksimalna temperatura biće u padu za više od 10 stepeni.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike