Inspektori pojačavaju kontrolu poštovanja pandemijskih mera!

11.07.2021

07:23 >> 09:15

0

Inspekcija će od ponedeljka više kontrolisatri poštovanje postojećih mera

Inspektori pojačavaju kontrolu poštovanja pandemijskih mera!
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Epidemijska situacija je pod kontrolom, jer je broj zaraženih u odnosu na broj testiranih i dalje oko jedan posto, ali se mnogi ponašaju kao da korone nema i ne poštuju preventivne mere, izjavio je danas pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković.

On je izjavio za RTS da su inspekcijske službe na terenu svih ovih dana, ali i najavio da će od sutra biti mnogo intenzivniji nadzor inspekcije.

Pročitajte još

-Novi talas je blizu ili je možda već tu, a tu je i delta soj, koji se mnogo brže širi. Još smo daleko od kolektivnog imuniteta i još smo dalje od dovoljno vakcinisanih mladih ljudi -kazao je Stamenković.

Stamenković je istakao da su protivepidemijske mere prioritet.

-Broj nadzora je nešto drugačiji i broj prekršajnih naloga je bio mnogo manji, nego što je bio do maja – 50 posto manje prekršajnih naloga je izreceno. U toku juna je bilo 11 zabrana”, rekao je Stamenković.

Prema njegovim recima, u toku jula nije bilo nijedne zabrane sa terena.

-Nadzori, preduzete, izrečene mere, možda nisu prava slika stanja stvari na terenu, s obzirom na veliko opuštanje. Od sutra Radna grupa sigurno daje posebnu novu instrukciju za mnogo, mnogo intenzivniji nadzor po pitanju sprečavanja širenja kovida-19 – kazao je Stamenković.

Do juče u 15 sati u Srbiji je na koronavirus testirano 6.960 osoba, od kojih je pozitivno njih 77, dok je, nažalost, preminulo troje.

Na respiratorima je šest pacijenata.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike