Temperatura će pasti za 10 stepeni! Stiže veliko osveženje, sutra se spremite za paklene vrućine

29.06.2024

22:20

0

Drugog dana vikenda očekuje se još toplije vreme sa sunčanim intervalima, a temperature će dostići i do 37°C

Temperatura će pasti za 10 stepeni! Stiže veliko osveženje, sutra se spremite za paklene vrućine
Ilustracija - Copyright Profimedia

U većem delu Srbije danas je izmereno 34 stepeni! Kako meteorolozi najavljuju u nedelju će temperatura ići do 37 podeoka, ali samo dan kasnije će doći do jakog zahlađenja.

Međutim, razvoj oblačnosti je bio izražen, što je uzrokovalo lokalne pljuskove i grmljavine. Zbog veoma slabih visinskih struja, oblačni i padavinski sistemi su se sporo premeštali, što je dovelo do intenzivnih padavina na pojedinim lokacijama. U nekim područjima očekuje se i više od 30 litara kiše po kvadratnom metru, lokalno i više.

Lokalni pljuskovi sa grmljavinom zabeleženi su nad jugom Banata, uz tendenciju premeštanja ka Podunavlju, odnosno ka širem području Smedereva. Takođe, lokalni pljuskovi očekuju se i ponegde na jugu Bačke i na zapadu Srbije.

Pixabay
 

Drugog dana vikenda očekuje se još toplije vreme sa sunčanim intervalima, a temperature će dostići i do 37°C.

Međutim, u večernjim časovima predviđeni su pljuskovi i grmljavinske oluje na severozapadu Srbije i u delovima Vojvodine.

Od utorka se najavljuje značajnije pogoršanje vremena i osetno svežije temperature, koje će pasti za više od 10 stepeni. Ipak, leto se ponovo vraća krajem sledeće sedmice.

- U ponedeljak uveče i noću, kao i u utorak ponovo pojava grmljavinskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za kratko vreme. - najavio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ).

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike