RHMZ izdao hitno upozorenje: Crni oblaci nadvili se nad Beogradom, stiže oluja, evo gde će biti najkritičnije

27.06.2024

19:19

0

Meteorolozi upozoravaju na mogućnost grada, jakih gromova i vrlo obilnih pljuskova

RHMZ izdao hitno upozorenje: Crni oblaci nadvili se nad Beogradom, stiže oluja, evo gde će biti najkritičnije
Ilustracija - Copyright Profimedia

" U narednih sat vremena sporo pokretna oblačnost nad širim područjem Beograda nastaviće da uslovljava kišu, pljuskove i grmljavinu. Lokalno se očekuju obilnije padavine od 20 do 40 mm kiše za kratko vreme, a trenutno su najintenzivnije padavine u južnim delovima grada. U zoni najjačih pljuskova vetar će biti jak, kratkotrajno i olujni.", izdao je večeras hitno upozorenje Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ).

Crni kišni zloslutni oblaci već su se nadvili nad Beogradom, tačnije od Avale, preko naselja Leštane i Kaluđerica, uz jak vetar, a čuje se i grmljavina.

Meteorolozi upozoravaju na mogućnost grada, jakih gromova i vrlo obilnih pljuskova, a olujni oblak potom bi se premeštao zapadnim obodom Beograda prema Boljevcima, Jakovu, Surčinu, Ugrinovcima i Dobanovcima, potom dalje ka preko Srema ka Inđiji i preko Fruške Gore ka Bačkoj i Novom Sadu.

U ostalim delovima Beograda bilo bi tek slabih pljuskova sa grmljavinom, a istočnije od centra grada kao i širi centar grada prošli bi bez kapi kiše, dok bi oluja u urbanom delu grada bila najbliža Novom Beogradu i Zemunu.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) i danas je izdao više upozorenja, a u 17.05 časova se ponovo oglasio, te najavio da se u narednih sat vremena na području Rasinskog, Topličkog i Šumadijskog okruga očekuju lokalno obilni pljuskovi sa grmljavinom, uz kratkotrajnu pojavu grada i jak i olujni vetar.

Jak pljusak pogodio Ljig, vozila se u kolonama kreću 70 na autoputu. Ljig nakon obilnih padavina pod vodom. U toku razmatranje uvođenja vanredne situacije - navodi se na Instagram profilu _rina.rs.

 

 

Pruga u Lajkovcu je posle, obilnih kiša potopljena i zaustavljen je voz u pravcu ka Beogradu.

Kiša koja neumorno pada u Kruševcu poplavila je neke od najfrekventnijih saobraćajnica. Automobili plutaju, a saobraćaj je na pojedinim deonicama paralisan. Kraguje

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike