Obilne padavine u Mionici, ulice i domaćinstva poplavljeni: "Skoro sve je uništeno" (FOTO)

27.06.2024

20:49

0

Kiša je u mioničkoj opštini za manje od sat vremena napravila kolaps

Obilne padavine u Mionici, ulice i domaćinstva poplavljeni: "Skoro sve je uništeno" (FOTO)
Copyright ANJUG/ Opština Mionica/ Marina Bojinović

Obilne padavine i danas su se sručile na mioničku opštinu. Voda je ušla u vrtić, domaćinstva, oštetila putnu infrastrukturu, ugrozila domaće životinje.

Ulice su poplavljene, a reke i kanali su se izlili.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Predsednik opštine Mionica Boban Janković na terenu je sa svim službama, vaspitačima, građanima koji pokušavaju da spasu dečije krevetiće, posteljine i inventar u mioničkoj Predškolskoj ustanovi "Neven" koja je pod vodom.

- Ovo su teški dani za nas. Samo što smo se dočekali na noge od prethodne nepogode, danas nas je ponovo zadesila poplava. Na terenu smo, sa građanima. Vrtić je pod vodom - istakao je Janković i zahvalio svim građanima, vaspitačima, vatrogascima, ljudima na terenu koji su odmah došli da pomognu.

Prema njegovim rečimam u većini opštine Mionica oštećene su saobraćajnice, voda je ušla u domaćinstva.

- Činimo sve što možemo u ovom trenutku kako bismo pomogli. Važno je da niko nije životno ugrožen i da se voda povlači - rekao je Janković.

Kiša je u mioničkoj opštini za manje od sat vremena napravila kolaps, ističe se u saopštenju i dodaje da se zahvaljujući nadležnim ekipama koje su na terenu situacija polako stabilizuje. Iz Predškolske ustanove kažu da ne pamte da se nešto ovako desilo.

- Skoro je sve uništeno - naglašavaju vaspitači.

Zbog nevremena vatrogasci spasopvci pomagali su građanima i na uklanjanju palih stabala u Zaječaru, Knjaževcu, Užicu, Čačku i Leskovcu kao i uklanjanju delova limene krovne konstrukcije u Ćupriji i Negotinu.

U ovom trenutku SVS MUP angažovani su u Leskovcu na uklanjanju palog stabla iza Doma kulture, kao i u Lazarevcu na uklanjaju palih stabala i na crpljenju vode iz domacinstava u Lazarevcu i Kruševcu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike