Platili ste jedan smeštaj, a sačekalo vas je nešto potpuno drugačije – ovo su vaša prava

23.06.2024

19:00

0

Prvo se obratite predstavniku i taj problem se na licu mesta rešava, kaže predstavnik turističke agencije Milan Vasić

Platili ste jedan smeštaj, a sačekalo vas je nešto potpuno drugačije – ovo su vaša prava
Copyright Profimedia

Ako vas u inostranstvu ne dočeka smeštaj kakav ste rezervisali i platili, koja su vaša prava? Da li i kome možete da se žalite i može li u tom slučaju da pomogne turistička agencija?

O ovoj temi više je rekao predstavnik turističke agencije Milanom Vasićem.

Turističke agencije imaju svoje predstavnike na skoro svim destinacijama i to je dobra stvar. Prvo se obratite predstavniku i taj problem se na licu mesta rešava. Bilo je, naravno, slučajeva da problem iz određenih razloga ne može da se reši na licu mesta, ali putnici imaju pravo da se žale ili da se obrate agenciji po povratku sa putovanja i u tom slučaju će biti obeštećeni, ako ima realnog osnova za nadoknadu štete, kaže Vasić.

Profimedia
 

– Putnici imaju pravo da dobiju novi smeštaj ukoliko nisu zadovoljni postojećim, istog kvaliteta ili čak boljeg. Kada je reč o hotelima, trebalo bi da dobiju hotel iste kategorije ili više kategorije. Nikako ne mogu da dobiju lošiji smeštaj, dodaje on.

Bitno je odmah reagovati

– Ako dobiju lošiji smeštaj u povratku moraju biti obeštećeni, ali to nije čest slučaj u praksi, naročito ako putnici putuju preko turističkih agencija. Mi kako agencija obiđemo svaku sobu pre nego što bilo šta pustimo u prodaju, i zbog toga se retko dešava da u praksi putnici dobiju nešto što nisu platili, dodaje Vasić za TV Prva.

– Ako dođe do problema sa smeštajem bitno je da se putnici odmah obrate turističkoj agenciji, a ne da se čeka povratak sa puta. Na svakoj destinaciju turistička agencija ima svog predstavnika koji može da reaguje. Bitno je da se sve to na licu mesta reši, zaključio je.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike