Objavljeni preliminarni rezultati završnog ispita za buduće srednjoškolce: Provera u samo nekoliko klikova

21.06.2024

12:34

0

Podnošenje prigovora na preliminarne rezultate završnog ispita biće preko portala Moja srednja škola ili neposredno u osnovnoj školi biće sutra, 22. juna, od 8 do 15 časova

Objavljeni preliminarni rezultati završnog ispita za buduće srednjoškolce: Provera u samo nekoliko klikova
Copyright Tanjug/Vladimir/Šporčić

Objavljeni su preliminarni rezultati završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja u 2023/2024. godini, saopšteno je na portalu "Moja srednja škola" (mojasrednjaskola.gov.rs)

- Uvid u preliminarne rezultate i preuzimanje skeniranog testa u pdf formatu autorizovani korisnici mogu ostvariti na stranici "Za prijavljene korisnike", u sekciji "Završni ispit", odabirom evidentirane prijave učenika - piše na sajtu.

Dodaje se da neautorizovani korisnici uvid u preliminarne rezultate mogu ostvariti na stranici "Završni ispit" unosom desetocifrenog identifikacionog broja učenika.

- Radi preuzimanja skeniranog testa u pdf formatu, neophodno je uneti jedinstvenu šifru testa koja se nalazi na identifikacionom obrascu - primerak za učenika - piše u saopštenju.

Podnošenje prigovora na preliminarne rezultate završnog ispita (preko portala Moja srednja škola ili neposredno u osnovnoj školi) biće sutra, 22. juna, od 8 do 15 časova.

Rok za dostavljanje odgovora prvostepene komisije na prigovore učenika na preliminarne rezultate završnog ispita (elektronskim putem i neposredno u osnovnoj školi) je nedelja 23. jun do 8 časova.

Konačni rezultati biće objavljeni u utorak, 25. juna.

Lista opredeljenja za upis u srednju školu (lista želja) moći će da se podnese putem portala Moja srednja škola i neposredno u školi 26. i 27. juna, dok će konačna lista opredeljenja (želja) biti objavljena 29. juna.

Objavljivanje konačnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama biće 2. jula, a upis u srednje škole moći i ove godine da se obavi elektronskim putem, korišćenjem navedenog portala Moja srednja škola počev od 2. do 6. jula.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike