Stevanović: Pacijenti koji ne smeju da se vakcinišu, a zaraze se u ordinaciji, neka tuže tu ustanovu

20.07.2021

11:42 >> 11:45

0

Autor: R.M.

Poznati pedijatar dr Tomislav Stevanović zalaže se za obaveznu vakcinaciju

Stevanović: Pacijenti koji ne smeju da se vakcinišu, a zaraze se u ordinaciji, neka tuže tu ustanovu
Tomislav Stevanović, Foto: Printscreen Youtube Happy tv

Poznati pedijatar dr Tomislav Stevanović zalaže se za obaveznu vakcinaciju protiv koronavirusa, ali i za to da svaki pacijent koji iz zdravstvenih razloga ne može da se pelcuje, a zarazi ga upravo neko od zdravstvenih radnika traži i dobije odštetu!

Pročitajte još:
– Pacijenti koji iz zdravstvenih razloga ne mogu da se vakcinišu jer imaju neke druge bolesti koje ih u tome sprečavaju, a zaraze se u zdravstvenoj ustanovi, treba da tuže tu ustanovu i dobiće naknadu štete po Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Ukoliko neko zbog toga premine, porodica može da traži tu odštetu. To ljudi ne znaju, a bogami ni zdravstveni radnici jer, da znaju, mnogi bi se drugačije ponašali – ističe za dr Stevanović za Kurir i dodaje da postoji zakonski put da se određene grupe vakcinišu, pogotovu zdravstveni radnici, među kojima sigurno 50 odsto njih nije pelcovano.

Dr Stevanović navodi i da bi slučaj devojke koja je preminula od kovida 19 jer se zarazila od zdravstvenih radnika tokom dijalize trebalo bi da bude reper oko koga bi se okupljali pacijenti koji ne mogu da se vakcinišu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti