Vlada potvrdila sporazum o učešću u CEEPUS IV

13.06.2024

15:41

0

Uspostavljanje održivog mehanizma finansiranja predviđeno je i Programom ekonomskih reformi za period od 2024. godine do 2026. godine

Vlada potvrdila sporazum o učešću u CEEPUS IV
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma o učešću u Srednjoevropskom programu univerzitetske razmene (CEEPUS IV), koji se u cilju unapređenja saradnje u oblasti visokog obrazovanja, sprovodi od 2005. godine.

Na sednici je usvojena i Uredba o utvrđivanju Programa finansiranja aktivnosti i mera unapređenja energetske efikasnosti u 2024. godini za domaćinstva, javni i komercijalni sektor, a s obzirom na potrebu uspostavljanja održivog načina finansiranja projekata u ovoj oblasti, navodi se u saopštenju Vlade.

Uspostavljanje održivog mehanizma finansiranja predviđeno je i Programom ekonomskih reformi za period od 2024. godine do 2026. godine.

Na današnjoj sednici obrazovan je Savet za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda, imajući u vidu potrebu nastavka rada ovog tela i u novom mandatu Vlade Srbije, kojim će predsedavati predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike