Letačka obuka pilota helikoptera u noćnim uslovima! Oglasilo se Ministarstvo odbrane

12.06.2024

22:20

0

Obuka se realizuje u skladu s planom školovanja budućih pilota Vojske Srbije, kako bi se oni u potpunosti osposobili za samostalno letenje na tom tipu vazduhoplova

Letačka obuka pilota helikoptera u noćnim uslovima! Oglasilo se Ministarstvo odbrane
Letačka obuka - Copyright Tanjug/Ministarstvo Odbrane Vojska Srbije

Na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici i u širem rejonu Beograda u toku je završna faza letačke obuke kadeta Vojne akademije na lakim višenamenskim helikopterima „gazela“, a u ovoj fazi obuke kadeti realizuju noćne trenažne letove, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, obuka se realizuje u skladu s planom školovanja budućih pilota Vojske Srbije, kako bi se oni u potpunosti osposobili za samostalno letenje na tom tipu vazduhoplova, što je neophodan preduslov za preobuku za borbene helikoptere „gama“ ili višenamenske transportne helikoptere Mi-17, koja ih očekuje na završnoj godini studija.

Tanjug/Ministarstvo Odbrane Vojska Srbije
 

Kadeti tokom noćnih trenažnih letova uvežbavaju tehnike i procedure prilikom poletanja i sletanja i letenja na malim visinama.

Da bi pristupili tom razdelu letačke obuke, oni su, prethodno, savladali samostalno osnovno, navigacijsko i instrumentalno letenje.

Tanjug/Ministarstvo Odbrane Vojska Srbije
 

U nastupajućem periodu ih očekuje obuka za grupno letenje, čime će proces obučavanja za helikopter „gazela“ biti zaokružen.

Tanjug/Ministarstvo Odbrane Vojska Srbije
 

 

Realizacijom intenzivnije letačke obuke kadeta, koja je omogućena zahvaljujući velikim ulaganjima u ratno vazduhoplovstvo, obezbeđuje se da se oni odmah po prijemu početnih oficirskih dužnosti fokusiraju na napredne oblike obuke i preobuku za najsavremenije tipove borbenih i višenamenskih helikoptera u naoružanju Vojske Srbije, navodi se u saopštenju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike