Danas nestabilno vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, ali pojaviće se i sunce

13.06.2024

06:31

0

Autor: I.K.

Najniža temperatura od 14 do 19, a najviša od 21 stepen na severozapadu i zapadu do 30 stepeni na jugu i jugoistoku Srbije

Danas nestabilno vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, ali pojaviće se i sunce
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda danas će u većem delu zemlje biti pretežno oblačno, osim na istoku i jugu gde će biti promenljivo sa sunčanim intervalima.

U istočnoj i jugoistočnoj Srbiji danas je na snazi crveni meteo alarm zbog grmljavine, na snazi je i narandžasto upozorenje zbog kiše.

U centralnim, istočnim i južnim predelima lokalno se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode: velika količina padavina za kratko vreme, grad i jak i olujni vetar u zoni najintenzivnijih pljuskova. Vetar u većem delu slab zapadni i severozapadni, samo u južnim krajevima slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak jugozapadni, uveče u slabljenju i skretanju na severozapadni pravac.

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

 

Najniža temperatura od 14 do 19, a najviša od 21 stepen na severozapadu i zapadu do 30 stepeni na jugu i jugoistoku Srbije. Zbog lokalne pojave grmljavine na snazi će biti crveni meteo-alarm. 

U petak na severu suvo, u ostalim krajevima u prvom delu dana mestimično kratkotrajna kiša ili lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Posle podne razvedravanje. Vetar slab i umeren, na istoku i jak, severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 18, a najviša od 21 do 25 stepeni.

U subotu pretežno sunčano i malo toplije. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 10 do 
17, a najviša od 25 do 29 stepeni. U nedelju, takođe, pretežno sunčano i još toplije. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 11 do 18, a najviša dnevna od 28 do 31 stepen.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike