Danas izuzetno toplo, temperatura i do 35 stepeni, od sutra se vreme drastično menja

10.06.2024

06:24

0

Autor: I.K.

Najniža temperatura od 16 do 23, a najviša od 31 do 35 stepeni

Danas izuzetno toplo, temperatura i do 35 stepeni, od sutra se vreme drastično menja
Copyright TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Danas u Srbiji promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i veoma toplo. Najniža temperatura od 16 do 23, a najviša od 31 do 35 stepeni. Na snazi će biti narandžasti meteo-alarm zbog visokih temperatura. 

U periodu velikih vrućina neophodno je primeniti mere prevencije, jer postoji potencijalna opasnost od sunčanice i toplotne iscrpljenosti. Zato poslušajte savete lekara kako da izbegnete kolaps na velikim vrućinama.

Lokalna pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom očekuje se uglavnom u Vojvodini, centralnim i istočnim krajevima. Vetar umeren i jak jugozapadni i južni, posle podne i uveče u skretanju na severozapadni, prvo na severu Srbije. Loklna pojava grmljavina pali žuti meteo-alarm.

U utorak moguć i grad

Sutra na severu i zapadu Srbije promenljivo oblačno, pre podne sa sunčanim intervalima, posle podne sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom koji će ponegde biti izraženiji uz grad. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar. U ostalim krajevima pretežno sunčano, a vetar će biti jugozapadni. Najniža temperatura od 15 do 20, a najviša od 25 stepeni na zapadu i severozapadu do 33 stepena na jugu i jugoistoku Srbije.

Zbog padavina i pojave grmljavine praćene gradom, na snazi će biti narandžasti meteo-alarm.

U sredu promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali nestabilnije vreme, a lokalni pljuskovi sa grmljavinom ponegde će biti izražniji uz grad. Van oblačnih razvoja, vetar će biti slab promenljiv. Najniža temperatura od 15 do 20, a najviša od 26 do 31 stepen. Takođe na snazi narandžasti meteo-alarm.

TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ
 

 

U četvrtak promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali nestabilno. Lokalni pljuskovi sa grmljavinom ponegde će biti izražniji uz grad. Duvaće slab i umeren zapadni i jugozapadni vetar, tokom dana u pojačanju, a uveče u Vojvodini u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 15 do 19, a najviša od 25 do 29 stepeni. I dalje na snazi narandžasti meteo-alarm.

U petak i dalje promenljivo i malo svežije u svim krajevima, a kratkotrajna kiša će biti lokalnog karaktera. Od subote pretežno sunčano i toplije. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike