Novo upozorenje RHMZ! Oluja će pogoditi jedan deo Srbije, posebno ugrožena dva grada

08.06.2024

17:13

0

Sledeće sedmice očekuje nas i nestabilnije vreme u odnosu na dane vikenda

Novo upozorenje RHMZ! Oluja će pogoditi jedan deo Srbije, posebno ugrožena dva grada
Ilustracija - Copyright Pixabay

U naredna 3 časa na jugu i jugozapadu Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom. U okolini Sjenice pljuskovi će u narednom satu biti intenzivni i sa pojavom grada uz tendenciju premeštanja padavinske zone prema Novom Pazaru, javio je danas popodne Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ).

- Danas (08.06.) i sutra (09.06.) pretežno sunčano, ponegde uz malu ili umerenu oblačnost i izolovanu pojavu kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom na severu Vojvodine i u brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije. Maksimalne temperature do ponedeljka (08.06. - 10.06.) od 30 do 35 °S, a zatim od utorka (11.06.) u manjem padu, najpre na severu i zapadu Srbije. - navode dalje.

pritnscreen/RHMZ
 

U Srbiji u nedelju sunčano i veoma toplo. Ujutro na severu Bačke i u delovima Banata očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom, a posle podne i uveče uslova za lokalne pljuskove sa grmljavinom biće na jugozapadu Srbije i to uglavnom u brdsko-planinskim predelima. Duvaće slab do umeren zapadni i jugozapadni vetar, u Vojvodini povremeno i pojačan severozapadni. Jutarnja temperatura od 14 do 21°C, maksimalna dnevna od 31 do 35°C.

Sledeće sedmice očekuje nas i nestabilnije vreme u odnosu na dane vikenda, pa se ponovo očekuju lokalni pljuskovi i grmljavine i u ostalim regionima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike