Istok zemlje na udaru! Obilne padavine stižu popodne

03.06.2024

13:04

0

Što se tiče narednog perioda, očekujemo stabilizaciju vremena. Već sutra bi trebalo iznad većeg dela Srbije da bude suvo, kaže meteorološkinja

Istok zemlje na udaru! Obilne padavine stižu popodne
Vremenska prognoza - Copyright Profimedia

Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) Aleksandra Travica izjavila je da se najobilnije padavine tokom današnjeg dana očekuju posle podne i eventualno uveče.

- Smatramo da će čitava teritorija Srbije biti pogođena obilnijim padavinama - rekla je Travica za Tanjug, i dodala da se izdvaja istočni deo zemlje.

Prema njenim rečima, Pomoravlje, Podunavlje, Timočka i Negotinska Krajina trebalo bi da imaju veću količinu padavina, i tu je i najveća mogućnost da padne grad. Travica je podsetila da je RHMZ izdao upozorenje za nepogode u skladu sa predočenim propisima.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

 

- Danas jesu obilniji pljuskovi, može doći do olujnog vetra, ali ti razvoji neće biti toliko intenzivni kao kod superćelijskih oluja. Što se tiče narednog perioda, očekujemo stabilizaciju vremena. Već sutra bi trebalo iznad većeg dela zemlje da bude suvo - rekla je ona.

Dodala je da se kiša i, eventualno, pljuskovi očekuju u Vojvodini i brdsko-planinskim predelima, ali mnogo manjeg intenziteta nego danas. Prema njenim rečima, sreda bi bila malo nestabilnija, ali ne kao danas - može biti kiše ili lokalnih pljuskova, a od četvrtka do nedelje očekuje se stabilizacija vremena i pretežno sunčano, uz porast temperature.

Sinoć je Beograd pogodilo jako nevreme. Pojedine ulice su bile poplavljeni, a zbog olujnog vetra su padali i delovi krošnji u glavnom gradu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike