Hit rasprava na mrežama! Ovo je najvažnije pitanje na razgovoru za posao: Ima veze sa šoljicom za kafu!

24.05.2024

12:09

0

Autor: R.M.

Ljudi smatraju da je kućno vaspitanje važnije od nekih radnih navika

Hit rasprava na mrežama! Ovo je najvažnije pitanje na razgovoru za posao: Ima veze sa šoljicom za kafu!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Veće firme sve češće imaju kuhinje u kojima zaposleni mogu da ugreju hranu ili čak spreme hranu, a najčešće se koriste za kuvanje kafe.

Ali nakon ispijanja iste, gotovo po pravilu se nađe neko ko ne opere šolju odmah nego je ostavi u sudoperi da to uradi neko drugi.

Ova ružna navika često smeta ljudima koji peru suđe nakon upotrebe, a veliki broj njih smatra da je to odraz osnovne kulture.

Tako se na društvenom mreži X povela polemika oko toga da li bi na razgovoru za posao trebalo pitati ljude da li imaju osnovno kućno vaspitanje.

- Na intervju za posao treba prvo da te pitaju da li imaš osnovno kućno vaspitanje da li opereš šolju od kafe kad je popiješ ili samo staviš u lavabo da se neko drugi aka sa tim... - napisao je jedan korisnik X mreže.

 

 

I dok su neku predlagali da se koristi samo plastično posuđe za jednokratnu upotrebu ili kupi mašina za sudove, jedna korisnica je opisala svoje iskustvo.

- Imala sam kolektive u kojima je to rešavano na različite načine. Na jednom mestu, sve što ostane neoprano mora da raskloni najmlađi. Na drugom, sve što ostane neoprano završi u smeću. Radi i jedno i drugo - objasnila je ona.

Naravno, mnogi korisnici su se osvrnuli i na korišćenje toaleta i ostavljanje nereda za sobom što je česta pojava u firmama.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike