Pretučeni profesor na pregledima, zadobio teške povrede: Oglasila se profesorka Treće beogradske gimnazije

15.05.2024

14:53

0

Dodala je da se nastava u školi odvija normalno

Pretučeni profesor na pregledima, zadobio teške povrede: Oglasila se profesorka Treće beogradske gimnazije
Copyright Google map

Zbog incidenta u kome su učestvovali učenici Treće i Desete beogradske gimnazije prekinut je sportsko-humanitarni turnir "Gimnazijada". Profesor koji je razdvajao učenike zadobio je teže telesne povrede.

Profesorka Treće beogradske gimnazije Jelena Kručičanin rekla je za RTS da je odluka o obustavljanju turnira doneta pošto smatraju da na nasilje treba da postoji nulta tolerancija. Dodala je da je povređeni profesor nastavio sa pregledima i da se nastava u školi odvija normalno.

Printscreen/ RTS
Profesorka Treće beogradske gimnazije Jelena Kručičanin

Podsećamo, juče je u sportskom centru Vračar u toku fudbalske utakmice došlo do fizičkog sukoba između učenika Treće beogradske i Desete beogradske gimnazije. O detaljima sukoba učenika za RTS je govorila profesorka srpskog jezika i književnosti u Trećoj beogradskoj gimnaziji Jelena Kručičanin.

U okviru humanitarne "Gimnazijade", Treća beogradska gimnazija godinama organizuje sportsko takmičenje na kojem učestvuju beogradske gimnazije. Deo takmičarskog programa odvijao se juče u Sportskom centru “Vračar” u kojem su u trenutku incidenta igrali utakmicu učenici, odnosno timovi Treće beogradske i Desete beogradske gimnazije, pojasnila je profesorka.

U toku utakmice sukobila su se dva učenika, došlo je do fizičkog kontakta. Profesor Treće beogradske gimnazije je reagovao kako bi ih razdvojio i pritom zadobio, kako sada lekari kažu, teške telesne povrede.

- Profesor je danas nastavio sa pregledima, a nastava u školi se redovno odvija. Treća beogradska gimnazija je donela odluku da obustavi Gimnazijadu, s obzirom da smatramo da na nasilje treba da postoji nulta tolerancija i da treba da preduzmemo sve mere koje možemo - navela je.

U ovom trenutku, kaže, ne može da se zna ko je započeo sukob.

- Obavešteni su svi organi koji su nadležni za to, tako da, kada budemo imali potpuni izveštaj o tome, onda ćemo moći o tome da govorimo. Sredstva ove Gimnazijade bila su namenjena kao pomoć za lečenje dečaka Sergeja Milićevića iz OŠ "Jelena Ćetković", i sva sredstva koja su do sada prikupljena, biće uplaćena na račun. Nažalost, mislimo da je najbolje da se u ovom trenutku ovaj događaj prekine - rekla je profesorka i dodala: - Ovo takmičenje traje, čini mi se, od 2014. godine i prvi put se suočavamo sa ovakvom vrstom problema.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS/ Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike