Vesić: Prijava zbog pokušaja prevare, nema kompromisa sa kriminalcima

10.05.2024

13:42

0

Vesić: Prijava zbog pokušaja prevare, nema kompromisa sa kriminalcima
Goran Vesić - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić podneo je Višem javnom tužilaštvu u Nišu krivičnu prijavu protiv lica A.P. koje je u opštini Vlasotince prevarnom radnjom pokušalo da stekne protivpravnu imovinsku korist pozivajući se na kontakte u tom ministarstvu.

Nema kompromisa sa kriminalcima, podneću krivičnu prijavu protiv svakoga ko se lažno predstavlja i poziva na kontakte u ministarstvu koje vodim, poručio je Vesić.

Vesić je podneo Višem javnom tužilaštvu u Nišu krivičnu prijavu protiv lica A.P, navodnog zastupnika kompanije QARACHAY HOLDING iz Azerbejdžana zbog pokušaja prevare koje je ovo lice učinilo tako što je na sastanku sa zamenikom predsednika opštine Vlasotince, pozivajući se na kontakte u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zatražilo da bude angažovano na izradi projektne dokumentacije u okviru Programa razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja lokalnih samouprava (LIID), a pod pretnjom da ako opština to odbije - neće dobiti opredeljena sredstva, saopštilo je ministarstvo.

Opština Vlasotince je učesnik programa LIID koji finansiraju Svetska banka i Francuska agencija za razvoj. Kroz navedeni program ovoj opštini obezbeđena su bespovratna sredstva u iznosu od 1.540.794 evra za infrastrukturne projekte.

Vesić: Primio sam dopis...

"Kao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture primio sam dopis u kojem me zamenik predsednika opštine Vlasotince Vladimir Kocić obaveštava da je na sastanku sa organima opštine Vlasotince izvesni A.P, a koji se predstavio kao predstavnik preduzeća QARACHAY HOLDING, Baku, Azerbejdžan, u zvaničnom razgovoru preneo da organi opštine Vlasotince moraju doneti odluku da se polovina odbrenih bespovratnih sredstava namenjenih opštini Vlasotince u okviru LIID programa isplati navedenoj azerbejdžanskoj firmi na ime izrade projektno-tehničke dokumentacije, pod pretnjom da u suprotnom opština Vlasotince neće dobiti opredeljena sredstva", istakao je Vesić.

Vesić je ukazao da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nema nikakve ni zvanične ni nezvanične kontakte sa preduzećem QARACHAY HOLDING, niti sa njegovim navodnim predstavnikom.

"Odmah po dobijanju ovih saznanja podneo sam krivičnu prijavu Posebnom odeljenju Višeg javnog tužilaštva u Nišu za suzbijanje korupcije i zatražio da MUP u vezi sa navedenim događajem prikupi obaveštenja i utvrdi identitet lica koje se na sastanku sa organima opštine Vlasotince pozivalo na kontakte u okviru Ministrastva građevinarstva, saobraćaja iinfrastrukture i da se utvrde elementi krivičnog dela koje će biti gonjeno po službenoj dužnosti", naveo je Vesić.

On je istakao da će se kao ministar oštro i odlučno obračunavati sa kriminalom i korupcijom.

"Podneću krivičnu prijavu protiv svakog lica koje se lažno predstavlja i poziva na kontakte u ministarstvu koje vodim. Pozivam i druge predstavnike lokalnih samouprava koje učestvuju u LIID projektu, a koje bilo koje lice, lažno se predstavljajući, pokušava da navede na zaključenje nekog štetnog ugovora, da me obaveste o takvim radnjama kako bismo kao ministarstvo preduzeli adekvatne mere", naglasio je Vesić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike