Regularna nastava od 1. septembra moguća, ali samo uz jedan uslov: Ministar o novoj školskoj godini

25.07.2021

11:16 >> 11:18

0

Autor: M.V.

Ministarstvo prosvete spremno na sve opcije, ali je mnogo bolje da ova školska godina počne na regularan način, smatra ministar Branko Ružić

Regularna nastava od 1. septembra moguća, ali samo uz jedan uslov: Ministar o novoj školskoj godini
Branko Ružić - Copyright 24sedam/ Goran Sivački

Način nastave od 1. septembra zavisiće od preporuka Kriznog štaba, ali bez vakcinacije na zadovoljavajućem nivou, možda neće biti mogućnosti da se sledeća školska godina organizuje regularno, rekao je danas ministar prosvete Branko Ružić.

Ministar je istakao da je Ministarstvo spremno na sve opcije, ali da je mnogo bolje da se ova školska godina počne na regularan način i tako i završi u junu sledeće godine.

Ilustracija, Profimedia

– Model nastave od 1. septembra će zavisiti od onih koji su i do sada bili referentni u donošenju odluka povodom epidemioloških mera, zdravstveni deo Kriznog štaba će dati preporuku Kriznom štabu nakon čega će Vlada doneti odluku – pojasnio je on.

Ministar Ružić nada se da će školska godina ipak biti organizovana na regularan način, pre svega zbog dece, ali i prosvetnih radnika i procesa sticanja znanja.

Sve zavisi od procesa vakcinacije

Međutim, kako kaže, to će zavisiti od procesa vakcinacije u našoj zemlji.

Ističe da su Vlada Srbije, predsednik Republike, svi akteri u lancu omogućili vakcinaciju i obezbedili široku lepezu vakcina, a da mi još uvek nismo došli na zadovoljavajući nivo imunizacije.

– Bez vakcinacije, možda, rizikujemo da i školska godina ne bude na taj način izmenadžerisana i ne počne u skladu sa regularnim pravilima – napomenuo je Ružić i pozvao mlade od 17 do 35 godina da se što pre vakcinišu.

Podsetio je da su svi koji rade u prosvetnom sistemu, pokazali rezistentnost prema korona virus.

Pročitajte još
– Prosvetni sistem je bilo mesto gde koronavirus nije našaa svoje utemeljenje i sa tog aspekta mi jesmo spremni, ali mislim da je mnogo bolje da se ova školska godina počne i završi na regularan način. To je važno za proces sticanja znanja – zaključio je ministar Ružić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike